RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Strålende! Klasse! Nå har han selvtillit

MATCHVINNER: Lazar Markovic scoret kampens eneste mål.
MATCHVINNER: Lazar Markovic scoret kampens eneste mål. Foto: Owen Humphreys (PA / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lazar Markovic scoret sitt første ligamål.

SUNDERLAND - LIVERPOOL 0-1:

I sommer brukte Liverpool 20 millioner pund på serberen Lazar Markovic, men 20-åringen har slitt med å finne seg til rette i engelsk fotball.

Innledningsvis i sesongen var nykommeren meget blek, men den siste tiden har han stadig sett bedre ut. Lørdag var han sentral mot Sunderland.

Unggutten scoret sitt første mål i Premier League i første omgang og vartet opp med mye bra angrepsspill. Han var svært nære en praktscoring da han banket ballen i tverrliggeren og via keeper etter et hjørnespark.

I TV 2s studio lot man seg imponere av 20-åringen.

- Han har ikke så mange involveringer, men hver eneste lille touch har vært strålende. Alle involveringene er klasse, sier Alexander Schau.

Han får støtte av kollega Petter Myhre.

- Dette er en herremann, om man kan kalle en 20-åring det, som er i ferd med å få den selvtilliten han har manglet tidligere i sesongen, sier han.

Med tre poeng lørdag står Liverpool nå med 32 poeng.

Markovic i slaget
Mye skulle handle om utskjelte Lazar Markovic i første omgang på Stadium of Light og endelig viste serberen noe av det repertoaret han har.

Allerede etter tre minutter var Markovic farlig frampå. Philippe Coutinho spilte fram til 20-åringen og han gikk over ende inne i feltet etter at Wes Brown hadde vært involvert. TV-reprisen viste at det burde vært straffe.

Dommer Craig Pawson valgte imidlertid ikke å blåse.

- Det er straffe! Han er på full fart inn i 16-meteren og med slik fart skal det ikke så mye til. Brown er borti foten hans og Markovic mister balansen. Det er ingen felling, men burde vært straffe, sier TV 2s Petter Myhre om situasjonen.

Bare noen minutter senere skulle Markovic få uttelling. Liverpool brøt på egen banehalvdel og Fabio Borini og Markovic kombinerte fint. Vingen dro med seg ballen inn i feltet og fikk kranglet den forbi keeper Costel Pantilimon.

Tverrliggeren
Markovic var imidlertid ikke ferdig for omgangen og i det 28. minutt var han nær ved å score et minneverdig mål. Jordan Henderson slo en corner og ballen endte hos serberen. På spektakulært vis avsluttet han mesterlig, men ballen gikk i tverrliggeren, via ryggen på keeper og ut igjen. Så nære!

(fortsetter under bildet)

STORSPILTE: Lazar Markovic i aksjon for Liverpool.


I tillegg til Markovic var også Coutinho og Steven Gerrard sentrale for Liverpool i første omgang, mens Emre Can stadig ser bedre ut som midtstopper. Fabio Borini var både en pest og en plage på topp for gjestene.

Rett før pausen fikk italieneren en god sjanse da nevnte Can spilte fram. Borini rundet keeper, men fra spiss vinkel traff han bare nettveggen.

Sunderland på sin side var svært bleke i løpet av de første 45 minuttene og Gustavo Poyets menn skapte omtrent ingenting på eget gress.

Rødt kort
Andre omgangen startet heller ikke bra for hjemmelaget. Liam Bridcutt stoppet Emre Can på ulovlig vis og fikk litt strengt sitt andre gule kort for dagen. Dermed måtte Sunderland-spilleren marsjere i dusjen.

(fortsetter under bildet)

UTVIST: Liam Bridcutt fikk to gule kort.


Med ti mann på banen så det imidlertid ut til at Sunderland våknet. 50 minutter var spilt da Adam Johnson knallet til og traff tverrliggeren. Keeper Simon Mignolet var helt utspilt, men Martin Skrtel fikk ryddet unna returen.

Liverpool tok for øvrig ut kaptein Steven Gerrard i andre omgang. Inn kom Dejan Lovren, mens Emre Can ble flyttet opp på midtbanen.

Etter hvert kom også Mario Balotelli inn for bortelaget og italieneren brukte ikke lang tid på å gjøre seg bemerket. Han fikk raskt et par gode sjanser.

Det ville seg imidlertid ikke for Balotelli denne gangen, heller. han står fortsatt uten scoring i Premier League for Liverpool.

De siste minuttene hadde begge lag gode sjanser, men flere mål ble det ikke på Stadium of Light og Liverpool tok alle tre poengene, selv om Sunderland var nær en utligning i en dramatisk sluttspurt på overtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere