RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

- Styres av esler

Sist oppdatert:
Fulham-eier Mohamed Al Fayed hardt ut mot Det engelske fotballforbundet (FA).

ANB: Den oppsiktsvekkende og beinharde karakteristikken framkommer i et åpent brev London-klubben har publisert på sine hjemmesider.

I brevet forsikrer klubbeier Al Fayed klubbens supportere om at han ikke har noen planer om å selge klubben, slik det har vært spekulert om i engelske medier den siste tiden.

Samtidig gir han et innblikk i egne tanker rundt de økonomiske utfordringene i engelske fotball – og gir samtidig pampene i fotballforbundet hovedskylden.

Noe må gjøres
Brede Hangelands sjef har tidligere vært sterkt kritisk til de høye spillerlønningene på balløya – og har ikke akkurat blitt mildere stemt den siste tiden.

- Våre utgifter økte med 17 prosent i fjor. Hvordan kan det være riktig for spillere å tjene 150 og 200 millioner kroner årlig? Det er helt vilt, sier Al Fayed.

Han er kategorisk på at noe må gjøres med systemet, men har ingen tro på at det blir tatt initiativ til den slags fra fotballforbundets side.

- Jeg bekymrer meg ikke akkurat for at skal skje noe fra den kanten. Premier League og FA styres av esler som ikke forstår business og som er blendet av penger, sier han.

- Hvis verden vil at spillerne skal få stappet titusenvis i lomma hver uke, må Premier League og FA forhandle med Sky og andre kringkastere om en andel av milliardene de tjener på vårt produkt – mitt produkt, tilføyer han.

Utfordrer kollegene
Fulham-eieren mener bestemt at TV-selskapene, som ifølge ham selv tjener store penger på sine sendinger, må gi mer tilbake til fotballen.

- Ser klubbene noe til pengene? Nei. Det er tabellplasseringen ved sesongslutt som avgjør hvilken andel av pengene vi får. Den utgjør forskjellen på fest eller fattigdom hver gang, sier Al Fayed.

- Og uansett utgjør det bare noen få millioner – hvis man ser bort fra de fire største klubbene, tilføyer Fulham-eieren, som savner at andre klubbeiere tørr å ta bladet fra munnen på samme måte som ham selv.

- Jeg vil hjelpe andre klubber. Jeg sier det jeg tenker og det burde andre styreledere gjøre også. De må våkne fra koma og delta i kampen, sier Al Fayed.

Byr på testikler

Ved siden av å være eier i Fulham styrer han også kjøpesenteret Harodds i London. Al Fayed tar gjerne i mot besøk fra FA-ledelsen der – til et smakelig måltid. Menyen er klar.

- De må gjerne komme for å spise lunsj med meg på Harrods. Da skal jeg servere hjortetestikler fra eiendommen min i Skottland. Vi trenger nemlig alle store baller i denne bransjen, sier Al Fayed. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere