*Nettavisen* Sport.

- Suarez ville blitt totalslaktet

Foto: Tom Hevezi / AP / NTB scanpix

Imponerende Arsenal trengte straffehjelp mot West Brom.

08.12.12 17:54

ARSENAL-WEST BROM 2-0:

Negativiteten har ligget som en tung sky over Emirates Stadium de siste ukene, og mot West Bromwich fikk Arsenal muligheten til å bringe solskinnet tilbake i Nord-London.

Arséne Wengers menn viste seg seg fra en helt annen side enn de har gjort i det siste. Likevel måtte det en omdiskutert straffe til før vertene fant nettet.

Santi Cazorla ble tilsynelatende klippet ned innenfor West Broms straffefelt og dommer Mike Jones var sikker i sin sak da han pekte på 11-metersmerket.

Straffe-dobbel
Reprisen skulle derimot vise at spanske Cazorla falt meget lett, etter det som i beste fall var en kattemyk berøring på leggen.

- Hadde dette vært Luis Suarez, ville han blitt totalslaktet i avisene i morgen, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio, og var tydelig klar på at det aldri skulle vært blåst.

Ballen ble uansett satt sikkert i mål av Mikel Arteta, og Arsenal fikk en fortjent ledelse basert på kampens første 25 minutter.

Også resten av omgangen skulle stå i Arsenals navn, men til tross for blant annet en gigantsjanse for Jack Wilshere, ble det omdiskuterte straffesparket omgangens eneste mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix

Arsenal åpnet like solid etter pause og fortsatte kjøret mot gjestenes mål. 20 minutter ut i omgangen skulle presset betale seg på nytt.

Alex Oxlade-Chamberlain satte fart inne i boksen, ble felt av Chris Brunt, og dommer Jones valgte å gi Arsenal deres andre straffespark i kampen.

Mannen med gelesveisen gjorde som i første omgang: Løftet ballen iskaldt i mål.

Selvtilliten tilbake
For første gang på flere kamper så endelig selvtilliten ut til å være tilbake i Arsenal-laget. Også kommentator Øyvind Alsaker lot seg begistre over det han så.

- Dette ligner mer og mer på gamle, gode Arsenal, sa TV 2-kommentatoren.

Noen annet enn straffemål ble edt aldri, men plutselig så alt langt lysere ut for de med hjertet i Arsenal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.