RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Supertalent bytter klubb


BYTTER KLUBB: Jonathan Tah skal på det nærmeste være klar for Bayer Leverkusen.
BYTTER KLUBB: Jonathan Tah skal på det nærmeste være klar for Bayer Leverkusen. Foto: Milos Bicanski (Getty Images)
Sist oppdatert:
19-åringen blir hyllet som en «komplett spiller».

Ifølge den tyske avisen Bild skal stopperkjempen Jonathan Tah på det nærmeste være klar for Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen.

Avisen skriver at unggutten kun er en legesjekk unna. Overgangssummen skal ifølge Bild ligge på overkommelige ti millioner euro.

Tah blir ansett som et av de største forsvarstalentene i tysk fotball og midtstopperen kommer til Leverkusen fra Hamburg.

Koblet med flere
Forrige sesong var han utlånt til Fortuna Düsseldorf.

19-åringen har også en rekke kamper på aldersbestemt nivå for Tyskland, men er ennå et stykke unna å få sin debut for A-landslag

Den storvokste stopperen har tidligere blitt koblet med engelske storklubber som Liverpool, Chelsea, Arsenal og Manchester United.

Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud sa til Nettavisen under et intervju i januar i år at han er en stor fan av den unge tyskeren.

- Jeg har fått en personlig favoritt i Jonathan Tah. Jeg synes han er en glitrende fotballspiller. Han utstråler selvtillit og har trykk i spillet sitt. Han har krigergenet og er ikke minst en god ballspiller, sa han da.

- Jeg er sikker på at han kommer til å spille A-landslagsfotball for Tyskland innen fem år, sa Europasport-profilen videre i intervjuet.

- Komplett stopper
Tosterud beskrev Tah som en moderne, komplett stopper.

- Det er en tilstedeværelse som er helt unik. Han er fyren som stiller seg først i køen. Han er kraftfull, ganske kjapp og en fyr du legger fort merke til. Han er moderne i stilen og god med ballen. Han blir også med opp, selv om han ikke har scoret så mange mål, enda. Han har det krigerske genet og et «fighting face». Det er ganske kult å se på. Det er ikke mange unge stoppere som er så komplett som ham, mente Tosterud.

SJEKK UT TOSTERUDS BLOGG OM TYSK FOTBALL HER

Se hele intervjuet fra i januar i videoen under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere