RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Svakt av Fagermo

SKUFFET: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var skuffet etter poengtapet for Mjøndalen, og ville ikke møte C More etter kampen.
SKUFFET: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var skuffet etter poengtapet for Mjøndalen, og ville ikke møte C More etter kampen. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Odd-treneren ville ikke stille opp til intervju etter poengtap for Mjøndalen på overtid.

ODD - MJØNDALEN 2-2:

I 2007 ble Espen Ruud toppscorer for Odd med åtte ligascoringer, i en sesong da telemarkingene til slutt rykket ned til daværende Adecco-ligaen.

Året etterpå forsvant Ruud til danske Odense, men foran årets sesong hentet Dag-Eilev Fagermo Heistad-gutten tilbake til Skien.

Først og fremst for å bidra i det defensive arbeidet for Odd, men 31-åringen har ennå ikke glemt hvordan han scorer mål.

Mot Mjøndalen på lørdag puttet Ruud kampens to mål i den første omgang, begge direkte fra henholdsvis frispark nede ved hjørneflagget og hjørnespark.

Det holdt imidlertid ikke til tre poeng for Odd. Mjøndalen puttet to ganger i andre omgang - det siste målet på overtid av overtiden - og sørget for poengdeling i Skien.

- Kjemper for «Dio»

Det hadde ingen regnet med, spesielt etter at lagets største stjerne, Vamouti Diomande, ble satt ut av spill for resten av sesongen i sist oppgjør mot Start.

Men selv ikke med en stjernespiller ute kan noe erstatte en skikkelig arbeidsmoral.

- Dio. Jeg vet du følger med hjemmefra. Vi kommer til å fortsette å kjempe for deg, sier Mjøndalens Christian Gauseth via C More etter kampen.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen er selvfølgelig fornøyd med poenget som ble sikret på overtid.

- Det er en fantastisk moral og en utrolig innsats i denne gjengen. De har nektet å tape så langt. 0-2 her, og komme tilbake og få 2-2 er rett og slett imponerende. Og jeg synes det er fullt fortjent, sier Hansen til C More.

- Svakt av Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ville ikke møte C More etter kampen, noe som irriterer C More- og Nettavisen-ekspert Joacim Jonsson.

- Det er synd, men det er dårlig også. Sånn er det jo - man må møte opp selv om man har motgang. Nå har Odd levd på en medgangsbølge i en sesong og tre kamper, og litt flyt også. Så begynner det å gå imot. Da må man stå rakrygget og møte pressen, sier Jonsson.

- Jeg synes det er litt svakt, legger han til.

Respektløst

Mjøndalen var spådd som en solid nedrykkskandidat før sesongen, men hadde tatt fem poeng på sine tre kamper og sto ubeseiret før oppgjøret i Skien på lørdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Skien 20150425. Eliteserien fotball 2015: Odd-Mjøndalen. Odd jubel i eliteseriekampen mellom Odd og Mjøndalen på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Også mot tabelleder Odd gikk bruntrøyene respektløst til verks, og i åpningsminuttene på Skagerak Arena var det Mjøndalen som var mest på besøk i motstanderens 16-meter.

Begge lag produserte noen halvsjanser, helt frem til denne Espen Ruud ville markere seg.

Først etter halvtimen spilt.

Ruud-dobbel

Odd fikk et frispark nede ved dødlinjen på venstre side, og Ruud brukte høyrefoten til å skru ballen direkte i motsatt kryss. Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn mente at han ble hindret og burde hatt frispark, men fikk ikke gehør hos verken dommer Tore Hansen eller C More- og Nettavisen-ekspert Joacim Jonsson.

Fem minutter før pause fikk vertene corner, og igjen ladet Ruud høyrefoten. Om det var meningen, vites ikke, men ballen skrudde igjen rett i motsatt kryss, og Odd ledet 2-0.

På tampen av omgangen fikk Christian Gauseth en stor mulighet til å redusere, men Odds unge keeper Sondre Rossbach reddet med en herlig benparade.

Stolpetreff

Odd ledet 2-0 ved pause, men Mjøndalen har vist seg som et hardtarbeidende lag, og heller ikke denne gangen ga bruntrøyene seg uten kamp.

Kvarteret ut i omgangen kriget gjestene til seg ballen på Odds halvdel, etter en feilpasning fra Jone Samuelsen, og Stian Aasmundsen kunne plassere en helt fortjent redusering inn i lengste hjørne.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

JUBEL: Mjøndalen-spillere og -trenere jubler etter at ett poeng ble sikret på overtid.

Da åpnet kampen seg virkelig.

Både Mjøndalen og Odd traff stolpen, men flere mål ble det ikke før på overtid av kampen.

Overtidsscoring

Da dukket Sanel Kapidzic opp, på overtid av overtiden, og stanget inn utligningen bak Sondre Rossbach.

Dermed står Odd med ti poeng på fire kamper, mens Mjøndalen - fortsatt uten tap - har seks poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere