*Nettavisen* Sport.

- Svekker Liverpools omdømme

Foto: Scanpix/Ap/Getty Images

Øyvind Alsaker er redd Suarez-saken kan bli en verkebyll som ikke forsvinner.

09.01.12 14:39

Det har stormet rundt Liverpool de siste månedene. Først ble Luis Suarez ilagt åtte kampers karantene for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

I helgen ble det kjent at Stewart Downing ble arrestert, mistenkt for å ha slått sin ekskjæreste.

På toppen av det hele, opplevde Oldhams Tom Adeyemi rasistiske tilrop fra tribunen da laget hans besøkte Anfield i FA-cupen fredag.

Er Liverpool i ferd med å få et omdømmeproblem?

Justismord?
Øyvind Alsaker tror enkelte Liverpool-tilhengere kan ha følt seg urettferdig behandlet gjennom Suarez-saken og lot det gå ut over Oldhams Tom Adeyemi.

- Jeg tror nok mange Liverpool-fans føler at klubben ble utsatt for justismord i Suarez-saken, og slik sett er det ikke utenkelig at enkelte fans med dårlig dømmekraft tok ut sin frustrasjon mot Oldham-spiller Adeyemi, sier Alsaker til Nettavisen.

Han er imidlertid klar på at måten Liverpool velger å håndtere saken er det viktige for å redde klubbens omdømme.

- Liverpool har reagert kraftig og truer med utestengelse på livstid, så i den saken har klubben sitt på det tørre. sier Alsaker.

Når det gjelder den mye omtalte Suarez-Evra-saken er Premier League-eksperten klar på at dette er en meget alvorlig sak. Særlig med tanke på at man i England har kommet langt i arbeidet mot rasisme.

- Det er en utrolig betent sak. Både fordi rasisme i England er et veldig alvorlig overtramp, ettersom fotballen der har kommet langt i håndteringen av problemet sett i forhold til andre land, som EM-arrangør Polen for eksempel. I tillegg er det en sak der ord står mot ord, og der det er vanskelig å framlegge bevis.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Ellis / Afp

- Mislykket t-skjortestunt
Liverpool har, etter kommisjonens mening, kommet med til dels motstridende forklaringer, dette gjelder ikke bare Suarez, men også vitner som Dirk Kuyt og Damien Comolli. Som kjent, endte det med at Liverpool-spissen ble utestengt i åtte kamper.

- Det som gjør at fansen og klubben reagerer såpass sterkt, er det faktum at Evra tidligere ikke er blitt trodd i lignende saker. Klubben mener åpenbart at kommisjonen her stempler Suarez som rasist, mens en spiller som før har slitt med troverdighet får støtte for sin framstilling.

Før kampen mot Wigan valgte Liverpool-spillerne å varme opp i T-skjorter med et bilde av uruguayaneren og «7 Suarez» på ryggen. Alsaker lot seg ikke imponere.

- T-skjortene var et mislykket forsøk på å vise solidaritet med Suarez. Når Liverpool gikk så høyt ut i denne saken, ble det vanskelig når konklusjonen var såpass entydig i kommisjonens rapport.

46-åringen mener det er uheldig at Liverpool fortsatte å antyde at klubben satt på mer info i saken, som de hevdet ville endre folks oppfatning.

- Dalglish, som har stått veldig alene i denne saken, antydet dette i intervjuer før kampen mot City. Likevel er det etter min mening slik at dersom Liverpool sitter på flere opplysninger, så var dette tiden for å legge dem fram. Så har ikke skjedd, og da faller det uheldig ut når straffen aksepteres samtidig som angrepene mot FA fortsetter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

- Svekker omdømmet
I helgen havnet Stewart Downing i en heftig diskusjon med en tidligere kjæreste. De to diskuterte høylytt før Liverpool-vingen angivelig skal ha slått sin gamle flamme. Alsaker mener episoden er uheldig, men poengterer at alle fakta må på bordet før man tar noen konklusjoner.

- Alle slike saker er med på å svekke omdømmet, men her er det viktig å vente til alle fakta foreligger. Premier League-spillerne er lette ofre for alle som vil skape blest om seg selv, eller tjene raske penger på sensasjoner.

Premier League-kommentatoren mener det viktigste er måten Liverpool velger å håndtere situasjonen på.

- At enkeltspillere havner i trøbbel, ser vi i alle klubber. Det behøver ikke bety noe for klubbens image. Det viktigste er hvordan klubbene håndterer disse sakene.

Alsaker mener problemet tilknyttet omdømme er størst i saken med Luis Suarez. 46-åringen håper United og Liverpool tar tak i dette og kjører diplomati på høyeste nivå i god tid før FA-cupmøtet i slutten av denne måneden.

- Ellers er jeg redd dette blir en verkebyll som ikke vil gå bort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.