- Svenske-bråket? Jeg så kvelertak!

Øyvind Leonhardsen har spilt med Olof Mellberg, og gliser av det såkalte «svenskebråket». - I min tid opplevde jeg langt verre ting, sier han.

15.06.06 16:25

Øyvind Leonhardsen spilte i 2002/03-sesongen sammen med den svenske landslagskapteinen Olof Mellberg i Aston Villa. Han er på ingen måte overrasket over reaksjonene og hendelsene som er beskrevet i den svenske garderoben etter kampen mot Trinidad & Tobago.

- Olof er en vinnertype av de sjeldne, en som virkelig hater å tape, det være seg fotball som tennis, som all annen konkurranse.

- Det finnes i grunnen ikke morsommere ting enn å slå ham, gliser den norske midtbanelegenden, og mer enn insinuerer et voldsomt engasjement hos den svenske landslagskapteinen.

- Helt vanlig
Og mener det kan være grunnen til at det kokte over i Sveriges garderobe etter 0-0 mot Trinidad & Tobago.

- Etter slike kamper slenges det alltid mange kommentarer, andre kjefter, smeller og banner, eller sparker gjenstander i garderoben.

- Det koker når fotballspillere er skuffet, og ingen mer så enn Mellberg.

Selv har «Leo» opplevd lang verre ting enn det han har fått beskrevet fra den svenske garderoben.

- Ja, det har skjedd i flere klubber. I Wimbledon var det ikke helt uvanlig at det kokte etter kampene. En gang gikk blant annet Vinny Jones i strupen på Marcus Gayle.

Forteller Strømsgodset-spilleren, og flirer.

- Det måtte to velvoksne menn for å skille dem. En time etter sto Jones og Gayle i baren og koste seg sammen.

- Kan samle laget
For: En slik verbal, eventuell fysisk utskeielse trenger nemlig ikke bare å slå negativt ut, faktisk kan den brukes for å bygge opp moralen internt i laget. Selv mener Leonhardsen at «svenskebråket» er overdrevet av pressen, og at spillerne nå kan slå seg sammen og betrakte nettopp pressen som en ytre fiende.

- Laget kan bli mer samlet når man får et slik ytre press. Det kan styrke dem foran kveldens viktige kamp mot Paraguay, sier den tidligere Wimbledon-, Liverpool-, Tottenham- og Aston Villa-proffen til TV 2 Nettavisen.

- Dessuten må vi ikke glemme at temperamentet er en av grunnene til at Mellberg og Ljungberg har nådd så langt som de har gjort. Da lærer de også å takle denne typer utblåsninger.

Svensk støtte
Sveriges Erik Edman støtter «Leos» teorier.

- I blant er det sunt å gi hverandre en tupp i baken, sier venstreback til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.