RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sverige var på meg

Foto: Marius Vik, Nettavisen.
Sist oppdatert:
Hadde ikke RBK sluppet Hamrén, ville Jan Jönsson trolig vært svensk landslagssjef.

FORNEBU (Nettavisen): Jan Jönsson (49) har vært i Stabæk i fem sesonger, og fått nær sagt alt som kan oppdrives av medaljer i norsk toppfotball: Gull, sølv og bronse i Tippeligaen, utmerkelsen «Årets trener», gull i Adeccoligaen – samt pokal som tapende cupfinalist.

Kontaktet av SFF
Om det blir noen flere, er et helt annet spørsmål. Overfor Nettavisens lesere avslører Jönsson at interessen rundt ham er stor – og Nettavisen vet at han nylig også var nær ved å ende opp som svensk landslagstrener.

- Det stemmer at det svenske fotballforbundet tok kontakt da det kladdet i Hamrén-forhandlingene, bekrefter Jönsson.

- De var på meg, og lurte på hvordan mulighetene og situasjonen var for min del. Hadde det ikke ordnet seg med Hamrén, tror jeg fort at det kunne skjedd noe der, sier Stabæk-treneren til Nettavisen.

Nær var han også den norske landslagsjobben, men akkurat det er ikke hva Jönsson tenker mest på nå. I stedet er det veien videre som opptar det meste av svenskens tankevirksomhet for tiden.

- Har du fått med deg at Janne har skrevet under på en kontrakt med Stabæk fram til 2020, ropes det fra Stabæk-administrasjonen når Nettavisen sitter i sin Jönsson-samtale på Telenor Arena.

Mon tro det.

- Interesse fra flere land
Faktum er at den tidligere Halmstad-spilleren er Tippeligaens heteste potet for tiden, og det er ikke bare Rosenborg som lusker rundt i kulissene. Tirsdag avslørte lokalavisen Hallandsposten at han en vakker dag kunne tenke seg tilbake til moderklubben, men før den tid har han mye annet å velge mellom.

- Det er interesse fra flere land, også fra klubber utenfor Skandinavia, bekrefter Jönsson.

Hvor vil han ikke si, men at Japan er høyaktuell skal man ikke ha noe hovedfag i logikk for å kunne spå. Jönsson avsluttet sin spillerkarriere i sushilandet, begynte sin trenerkarriere der, og har fortsatt noen japanske gloser friskt i minne. Hvor, eller om, turen går videre, vil han dog ikke avsløre.

I tenkeboksen
Først skal det tenkes. Mye.

- Jeg må få oppsummert denne sesongen, men også begynne å tenke fremover, og da snakker vi flere år fremover.

- Det å utvikle seg som menneske og leder er viktig for meg, og jeg har en naturlig nysgjerrighet for å lære nye ting. Kanskje gjør man det best i et nytt land, sier Stabæk-treneren ikke så altfor kryptisk – uten å avvise at det kan bli en forlengelse med Stabæk.

Det vil likevel ikke bli noen hastig avgjørelse, lover Jönsson, som onsdag hadde sin siste dag med Stabæk-spillerne i 2009.

Torsdag går turen til København for å være med i Drillos tankesmie, deretter vender han nesa mot USA hvor han skal feriere med familien de neste par ukene. Mobilen vil være avslått, mens tankene om fremtiden vil gå for fullt. Konklusjonen er det ikke bare Stabæk-ledelsen som er spent på.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere