- Synd han ikke får vist det som bor i ham

LITE SPILLETID: Mats Møller Dæhli har ikke startet en fotballkamp siden forrige landskamp i oktober.

LITE SPILLETID: Mats Møller Dæhli har ikke startet en fotballkamp siden forrige landskamp i oktober. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Per-Mathias Høgmo usikker på Mats Møller Dæhlis Cardiff-fremtid.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Cardiff-spiller Mats Møller Dæhli har ikke startet en A-lagskamp siden EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria 13. oktober.

LITE SPILLETID: Mats Møller Dæhli har fått lite spilletid av Cardiff-manager Russel Slade. Foto: David Rawcliffe/propaganda (NTB scanpix)

Nordmannen har foreløpig fått få sjanser av Cardiffs nye manager Russel Slade, og lørdag måtte 19-åringen se waliserne slå Leeds 3-1 fra tribunen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tok imidlertid tirsdag med unggutten i landslagstroppen som skal møte Estland og Aserbajdsjan.

- Han trener ekstra mye
Til tross for lite spilletid, tror landslagssjefen at Dæhli fortsatt er i god form.

- Jeg tenker at Mats var så god for oss sist, og han hele veien tar nye steg, så på kort sikt gjør det ikke noe. På lang sikt ønsker jeg selvfølgelig at alle spillerne spiller mest mulig klubbfotball. Det gjelder selvfølgelig Mats også, sier Høgmo til Nettavisen.

- Jeg har veldig god dialog med ham som alle de andre. Han trener godt og er i god form. Jeg gleder meg til å se ham på mandag, forteller landslagssjefen.

- Hva sier han selv om situasjonen i Cardiff?

- Han gjør det eneste som er riktig. Han viser at han ønsker å bli god. Han trener med laget, og han trener mye ekstra, sier Høgmo

Høgmo legger imidlertid ikke skjul på at han synes det som skjer med Dæhli i Championship-klubben er synd.

- Det er litt synd at han ikke får vist frem det som bor i han, men det kommer til å rette på seg. Det er jeg ikke bekymret for. Om det blir i Cardiff eller i en annen klubb vil tiden vise, sier Høgmo.

Forholder seg til kontrakten
Da Nettavisen snakket med Dæhli i forbindelse med landskampene i oktober virket han å være positiv til klubbens nye sjef.

- Han (Slade) har vært med oss litt de siste ukene. Han virker helt ok. Jeg har ikke blitt kjent med ham ennå, men det blir helt sikkert bra, sa Cardiff-spilleren.

På spørsmål fra Nettavisen om han fortsatt ønsket å være i Cardiff uten Solskjær som manager, svarte 19-åringen imidlertid noe mer uklart.

- Jeg har kontrakt med dem i ett og et halvt år til, det er det eneste jeg kan forholde meg til, sa Dæhli.

Viktig bortekamp
Norge møter Estland i privatlandskamp på Ullevaal onsdag 12. november, før landslagset igjen skal i aksjon i EM-kvaliken når de reiser til Aserbajdsjan søndag 16. november.

Høgmos menn vant de to siste kvalikampene, og ligger for øyeblikket på en tredjeplass i gruppen bak Italia og Kroatia.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.