*Nettavisen* Sport.

- Synd om vi har et råttent eple i laget

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Amin Askar er skuffet over Skarsfjord-kritikken.

24.01.13 19:58

Fjorårskometen var ute med skade da det stormet som verst rundt Brann-trener Rune Skarsfjord på tampen av fjorårssesongen.

Det betyr ikke at Askar var uten meninger om trenerspørsmålet. Den tidligere Fredrikstad-spilleren støttet Skarsfjord helt og fullt, og gjør det fortsatt.

- Selvfølgelig. Han hentet meg og har gitt meg mye tillit. Jeg føler han har støttet meg 100 prosent. Da støtter man ham for fullt tilbake. Du går alltid i krigen for dem som går i krigen for deg, sier Amin Askar til BA.

Kostet Brann poeng
Det var tre serierunder før slutt misnøyen i spillergruppen ble kjent. Det hele kuliminerte i et BT-oppslag om at halve Brann-troppen ville ha Skarsfjord fjernet som trener.

Det ble mye bråk på Stadion, men som BA fortalte tidlig var saken aldri alvorlig nok til at Skarsfjords posisjon var truet.

Amin Askar likte uansett ikke at saken kom ut i offentligheten, det forteller han under Branns treningsleir på Gran Canaria.

- Det ble mye energilekkasje, og jeg tror vi tapte en del poeng på det. Det er så små marginer i toppfotball som avgjør om du vinner eller ikke. Da vil i hvert fall ikke jeg bruke energi på negative ting, forklarer Askar.

- Råttent eple
Det har blitt spekulert i om Brann-spillere bevisst gikk ut med saken. I så tilfelle levner Askar vedkommende liten ære.

- Om det var en spiller som gikk ut med dette til media, så har vi et råttent eple i laget, og det er synd. Slike ting må man unngå, sier en sjelden tydelig Askar.

Selv er han nå tilbake i full trening etter meniskoperasjonen som gjorde at siste del av debutsesongen gikk fløyten.

Trist for Askar med tanke på at vingen vartet opp med imponerende syv mål på 19 kamper.

- Jeg er veldig fornøyd med sesongen i fjor. Litt kjedelig med skaden på tampen, men alt i alt hadde jeg et positivt første år, konkluderer Askar til BA.

Tilbake for fullt
De første dagene på Gran Canaria har Askar virket overraskende rask og pigg, men hovedpersonen er klar på at toppformen er et stykke unna fortsatt.

- Jeg mistet to måneder av sesongen og dro rett på ferie etterpå, så jeg har ikke fått kamptrening på lenge. Heldigvis har jeg god tid på meg, sier Askar.

- Hva kan bergenserne forvente av Brann kommende sesong?

- Vi har jo mange av de samme spillerne, Kim (Ojo) har forsvunnet ut og Martin (Pusic) har kommet inn. Kanskje får vi en erstatter for "Rudy" (Austing). Nøkkelen blir uansett å bli mer stabile. I fjor hadde vi en forferdelig start på sesongen. Det har vi ikke råd til om vi skal være et topplag i år.

Denne artikkelen er levert av Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.