- Synes synd på Arsenal

Foto: Martin Rickett / Pa Photos

«I'd 8-2 be an Arsenal fan right now».

29.08.11 11:30

Manchester United kjørte fullstendig over et skadeplaget Arsenal søndag. Wayne Rooney scoret tre ganger og Ashley Young to da United vant 8-2.

Etterpå måtte Arsène Wenger svare på spørsmål om han vurderer å gå av som manager for Arsenal. Franskmannen svarte kontant nei og føler seg nok heller ikke truet. Få managere har gjort en like bra jobb som nettopp Wenger.

Men Arsenal er en klubb i krise. Det er det ingen tvil om.

Cesc Fabregas og Samir Nasri presset klubben til å selge dem til henholdsvis Barcelona og Manchester City, samtidig som Arsenal bare har tatt ett poeng på de tre første serierundene.

«Jeg synes synd på Arsenal. Håper Wenger forstår at laget trenger nye stjerner ... dagens kamp var en skam for Arsenal Football Club», skriver Ibrar Ahmad, en av mange som følger Nettavisen-sporten på Facebook.

«I'd 8-2 be an Arsenal fan right now», følger Morten J. Øgård opp med. Andre beskriver kampen som voldtekt.

På leting
Spørsmålet er om Arsenal faktisk kommer til å forsterke laget. Mange mener at Wenger bør hente inn én midtstopper, én midtbanespiller og én angriper og at alle bør være etablerte spillere og ikke unge talenter, slik Wenger har for vane å kjøpe.

Overgangsvinduet stenger natt til torsdag denne uka.

- Hvis vi finner de rette spillerne, kjøper vi dem. Vi har penger. Hvis vi finner spillere som kan forsterke laget, vil vi gjøre det. Vi har 20 personer som jobber med dette og hvis vi ikke kjøper, er det fordi vi ikke finner spillere, sier Wenger ifølge Daily Telegraph.

Han insisterer samtidig på at fokuset fortsatt er på hva som er best for Arsenal som klubb.

- Jeg er i en offentlig jobb og jeg må akseptere det, men jeg forsøker å ta de rette avgjørelsene for klubben og jeg vil fortsette å gjøre det. Spillerne som er solgt, er også spillere som jeg har kjøpt til klubben. I løpet av mine 15 år her, vil du se at jeg har kjøpt en del gode spillere.

Hva bør Arsenal gjøre nå? Ta diskusjonen på vår Facebook-side:

HTML EMBED

Ber om tid
Mens Wenger ber om mer tid, er det naturlig å spørre seg hvordan Arsenal-fansen vil reagere dersom torsdagen kommer uten at noen forsterkninger er hentet inn.

- Vi har spilt tre kamper i ligaen, men dere bør gi meg mer tid for å se om jeg har bommet fullstendig, sier Wenger.

I Manchester United er stemningen helt annerledes, naturlig nok.

Wayne Rooney scoret med to frispark og ett straffespark, og var således en av de viktigste bidragsyterne for Manchester United. Han skriver på Twitter at han er fornøyd med resultatet og gleder seg over at Phil Jones, Tom Cleverley og Chris Smalling alle er med i den engelske landslagstroppen.

«Jeg skal sitte barnevakt for dem hele uka», humrer Rooney.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.