RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ta med Singh, Drillo!

Foto: Anders Vanderloock (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hvem bør få sjansen mot Sør-Afrika? Tor-Kristian Karlsen har et par forslag.

Hvilke nye navn mener du Drillo bør ta med i troppen? Si din mening - nederst i saken!

Tirsdag offentliggjør Egil Drillo Olsen landslagstroppen som møter Sør-Afrika til treningskamp lørdag om snaut to uker. Spørsmålet er om landslagssjefen ser et stykke fremover - altså om han gir noen nye spillere sjansen.

Fotballkjenner Tor-Kristian Karlsen mener at Drillo bør gjøre nettopp det.

- Var usikker
Han kommer også med konkrete navn. Karlsen mener at Vålerengas Harmeet Singh bør være en av spillerne som får navnet sitt lest opp av landslagssjefen klokka 12.

- Jeg så Singh for første gang for tre år siden. På aldersbestemt landslag. Da var jeg usikker på ham. Jeg var usikker på om han var god nok til å ta det neste steget. Jeg lurte på om han var litt veik. Jeg synes også at han var litt vanskelig å definere som spiller, sier Karlsen til Nettavisen.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Nå er bildet desto klarere

- Han er blitt mye tøffere i duellene, og har et veldig bra driv med ball. Han spiller ganske enkelt, men det er samtidig effektivt. Han kan riktignok utvikle teften til å komme på farlige løp inn i 16-meteren, men jeg tror etter hvert at han kommer til å utvikle seg til en boks-til-boks-midtbanespiller. Sånne typer er superattraktive. Ikke bare for landslaget, men også for europeiske klubber, skryter Karlsen.

- Han viser også store holdninger. Når kamper dør litt helt mot slutten, så er han en spiller som står frem.

- Har blikket..
Karlsen, som hadde et kort opphold som sportsdirektør i Fredrikstad i vinter, følger nå den norske fotballen fra sin base i London. Han trekker også frem et annet navn.

- Ruben Yttergård Jenssen, sier Karlsen.

- Jeg har sett ham på U21-landslaget og i kampene mot Athletic Bilbao. Han har litt tempoproblemer, men har blikket, foten og intelligensen.

Les også:
U21-landslagstreneren: - Ingen er gode nok

- Resten av Europa gjør det...
Karlsen sier rett ut at han blir skuffet om det er de samme gamle spillerne som tirsdag blir tatt ut i Norges A-landslagstropp.

- Alle europeiske land bruker vennskapskampene til å teste yngre spillere. Da får gjerne de som fremhever seg på U21-landslaget eller enda yngre kometer sjansen, og ser man internasjonalt så er det i alle fall ingen tegn på at det er en risikopolitikk å la de unge få sjansen i landslagssammenheng.

- Det handler også om å skape konkurranse om plassene, og det handler enda mer om prinsipper. Man kan vise spillere at uansett alder, så har man sjansen til å komme med i det gode selskap. Med Harmeet Singh snakker vi om et kjempetalent som også er en formspiller. Da er det ingen unnskyldning for ikke å la ham slippe til. Jeg synes han bør være med i troppen allerede nå, sier Karlsen.

Vil du lese mer av Karlsen? Følg bloggen hans her.

TV 2-ekspert Bengt Eriksen håper også på nye fjes i Drillos tropp.

- Jeg vil ikke gå inn på konkrete navn, men tror det kan være lurt å teste ut litt. Det er ikke nødvendig å skifte ut tre av fire på det norske laget, men hvis det er noen man er nysgjerrig på, så er det naturlig å ta med dem i en privatlandskamp. Jeg vet ikke hvor mye Norge risikerer på en Fifa-ranking i en sånn kamp, men kan uansett ikke tenke meg at det er så mye, sier han.

Landslagsledelsen holder uansett kortene tett til brystet.

- Bærer tirsdagens uttak preg av at dere tenker mer langsiktig?

- Tror vi tar det i morgen, jeg, sier assistent Ola By Rise.

Andre spillere som Drillo muligens henter inn:
Vadim Demidov, Rosenborg, 22 år:
Har slitt med skadeproblemer tidligere i sesongen, men er nå tilbake i toppform. Har imponert både som midtstopper og midtbanespiller for Rosenborg i de siste kampene.

- Han bør i alle fall være på blokka, sier Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

Daniel Fredheim Holm, Aalborg, 24 år:
Gikk til Aalborg i sommer, og scoret senest søndag mot Ståle Solbakkens FC København. Er en spiller Drillo i utgangspunktet er svak for.

- Mot FC København spilte han sin beste kamp for oss så langt, sier Aalborgs sportsdirektør, Lynge Jacobsen, til Nettavisen.

- Han scoret ett mål, og la også opp til to hundreprosentssjanser, legger han til.

Håvard Nordtveit, Nürnberg, 19 år:
Har vært på banen i fem kamper for Nürnberg etter at Arsenal leide ham ut til Bundesliga i stedet for å la ham fortsette i Lillestrøm. Et børssnitt på 3,63 (før helgas kamp) gjør ham til Nürnbergs 5. beste spiller så langt i sesongen.

Hvilke nye navn mener du Drillo bør ta med i troppen mot Sør-Afrika? Si din mening i Nettavisens nye kommentarfelt under.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere