- Ta meg, ikke han

Foto: Ap/Scanpix

Erik Hamrén beskytter den svenske forsvarsspilleren som ble syndebukk mot Ungarn.

03.09.11 10:31

UNGARN - SVERIGE 2-1:

Den tidligere Rosenborg-treneren Erik Hamrén hadde en tung dag på jobben fredag. Sveriges landslagssjef så sin egen tropp tape overraskende 2-1 i EM-kvalifiseringskampen mot Ungarn, og gruppeseier er så godt som uaktuelt.

Nederlaget kom etter to kjempetapper av venstrebacken Oscar Wendt. Borussia Mönchengladbach-spilleren sørget for at Ungarn fikk straffe tidlig i kampen, men Tamas Hajnal satte ballen i tverrliggeren. Like før pause tabbet samme spiller seg ut igjen, og vertene gikk opp i 1-0-ledelse etter scoring av Imre Szabics.

Svenskene utlignet ved Christian Wilhelmson, men i kampens siste spilleminutt rotet Wendt det til igjen. Bundesliga-spilleren klarte ikke å klarere et ungarsk innlegg, og Gergely Rudolg satte inn matchvinnerscoringen, som sørget for tre poeng til Ungarn og null til Sverige.

Ute av kampform
Svenske aviser er selvfølgelig nådeløse dager derpå, og både Wendt og Hamrén høster krass kritikk. Wendt har slitt med lite spilletid i klubblaget i Tyskland denne sesongen, og det var ungarerne klare over, og utnyttet den svenske forsvarsspillerens manglende kampform.

- Det var min beslutning. Jeg har tro på ham, og senest for noen uker siden spilte vi en veldig bra kamp mot Ukraina med den samme bakrekka. Jeg har sagt at det kan bli et problem på lang sikt dersom han ikke får spilletid på klubblaget, men til denne kampen ville jeg ikke endre noe. sa Hamrén etter kampen, ifølge Aftonbladet.

- Dere får gå etter meg, ikke Oscar, for det var jeg som tok ut laget.

Nederland vant 11-0
Ungarn har nå tatt igjen Sverige på tabellen i kvalifiseringsgruppe E. Begge lag står med 15 poeng, men de blågule har én kamp mindre spilt. Ettersom Nederland ser ut til å være overlegne med sju av sju mulige seiere, må svenskene satse på å gå videre som beste gruppetoer. Per dags dato ligger de bak Norge i den kampen.

Nederland var for øvrig skremmende overlegne i sin kvalikkamp mot San Marino fredag. Hollenderne ga seg ikke før det sto 11-0 på måltavla, som er ny nederlandsk rekord.

Robin van Persie scoret fire, Wesley Sneijder to, Klas-Jan Huntelaar to, John Heitinga ett, Dirk Kuyt ett, og Georginio Wijnaldum ett.

Nederland har 21 av 21 mulige poeng, og står med en målforskjell på 32-5. Dersom de vinner én av sine tre siste kamper, eller Sverige taper én av sine, er de sikret direkte kvalifisering til Europamesterskapet i 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.