RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tålte ikke Teddy

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Andy Cole om forholdet til Teddy Sheringham, Roy Keane og skjørtejeger Dwight Yorke.

«Glory, Glory» heter Andy Mittens bok om Manchester Uniteds fremmarsj på 90-tallet. Lokalavisen Manchester Evening News har sniklest boka, og publiserer i dag utdrag som omhandler Andy Cole.

Cole scoret blant annet fem mål mot Ipswich Town i sin 7. kamp for klubben og ble kjapt en stor helt på Old Trafford. Men United-spissen gikk ikke like godt overens med alle. På landslagssamling var det spesielt Teddy Sheringham som irriterte ham.

- Problemene startet da jeg debuterte for England. Jeg erstattet Teddy. Det er mulig jeg var naiv, men jeg følte han burde ønsket meg lykke til.

- Jeg var så nervøs som alle andre ville vært i min posisjon. Men i stedet for lykkeønskninger, gikk han rett forbi meg med et ignorerende blikk. Det var jo ikke jeg som hadde bedt Terry Venables om å plukke Teddy av banen.

- Tålte ikke synet av ham
Det var i 1995. To år senere ble Sheringham hentet til Old Trafford for å stryke United-angrepet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Cole var svært skeptisk.

- Jeg var knust da Teddy Sheringham signerte for United fordi jeg ikke tålte synet av ham. Like etterpå spilte vi sammen i en treningskamp i Milano. Han slang en kommentar jeg ikke likte.

«Jeg forsøker bare å hjelpe deg», sa Sheringham.

«Jeg trenger ikke din hjelp», svarte Cole.

Jaget Neville i garderoben
I «Glory, Glory» forteller også Cole om en opphetet episode mellom Roy Keane og Gary Neville.

- Vi kom inn i garderoben i pausen på Highfield Road (den gamle hjemmebanen til Coventry City) et år. Vi hadde ikke spilt bra og «Schiz» (Keane) kjeftet løs på Gary Neville. Han tok til motmæle og da klikket det for Roy. Han begynte å jage ham rundt i omkledningsrommet. Det var et festlig syn.

- Deretter kom manageren inn og roet det hele ned.

Les også: - Keane hatet Schmeichel

En annen gang sto Sir Alex Ferguson selv i skuddlinjen på treningsfeltet. Det endte med at økta ble avblåst.

- Vi dro til Spania på treningsleir. Keane endte alltid opp med å ramme Quinton Fortune med voldsomme taklinger. Manageren reagerte på akkurat denne taklingen og ga Keane beskjed om å roe seg ned. Roy ba ham om å holde seg unna. Da avblåste Ferguson hele treningsøkta.

- Spillerne trodde knapt det de så...

«Se på meg! Jeg spiller på United»
Etter hvert kom Cole bedre overens med Sheringham, men best trivdes han alltid med Dwight Yorke. Og det på tross av at man neppe finner to med mer forskjellige personligheter enn de to.

- Jeg likte Yorkie, men vi var totalt ulike. Dwight var: «Se på meg! Jeg spiller på Manchester United. Jeg har fin dame og fin bil». Jeg var helt annerledes.

- Jeg kjøpte meg Porsche et år, men var så ille til mote at jeg knapt kjørte den. Det tok meg to måneder å kjøre med den til trening. Yorkie hadde ingen slike begrensninger.

PS! «Glory, Glory» lanseres i England førstkommende mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere