*Nettavisen* Sport.

- Tar Start gull, Erik Solér?

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Start har overrasket alle i eliteserien denne sesongen. Men Erik Solér benekter at gultrøyene er gode nok for gull. Her snakker han ut om Starts fenomenale sesongstart.

23.05.05 15:13

Start har valset rundt med medaljekandidater som Lillestrøm, Viking og Brann. Etter åtte serierunder topper den nyopprykkede klubben tabellen med 19 poeng - og imponerende 19-9 i målforskjell.

Men ingen i Start-leiren tar av av den grunn. Starts styreleder Erik Solér har beina godt plantet på jorden, til tross for at gullkandidat Brann ble slått 3-2 i går kveld.

TV 2 Nettavisen ba den tidligere Start-manageren, og nå styrelederen i klubben, svare på noen enkle spørsmål om Starts megasuksess denne sesongen.

- Er fremdeles målet å holde seg i eliteserien, Erik Solér?

- JA! Den målsettingen kommer vi ikke til å endre på med det første.

- Hvor lenge blir Start værende på tabelltoppen?

- I hvert fall frem til neste runde, så lenge vi leder tabellen med tre poeng. Er vi heldige, kan vi være med der oppe frem til sommeren.

- Egil Drillo Olsen sa på TV 2s fotballXtra igår at Start kan ta gull. Enig?

- Nei, den påstanden er jeg helt uenig i. Vi er gode nok til å overraske, men overhodet ikke gode nok til å kapre gullet.

- Er du overrasket over Starts suksess hittil i sesongen?

- Ja, jeg er overrasket over at vi har klart å plukke så mange poeng. Jeg visste vi var gode, men vi har levert prestasjoner som er langt over det vi forventet på forhånd.

- Hva er årsaken til Starts suksess?

- En kombinasjon av et godt system, en god trenerstall og ikke minst en usedvanlig god innsats av spillerne.

- Selger Start noen av de landslagsaktuelle spillerne (Hæstad, Strømstad etc.) om det kommer inn bud i sommer?

- Jeg kan ikke kategorisk avvise spillersalg om det kommer inn bud som vi ikke kan si nei til. Men målet vårt er å beholde de beste lengst mulig, og har bestemt oss for å i utgangspunktet ikke selge noen spillere denne sesongen.

- Hvem har vært Starts beste spiller(e) sesongen?

- Det blir umulig å plukke ut en enkelt spiller. Jeg synes så mange har vært veldig gode. Derfor velger jeg å si at laget har vært Starts beste spiller denne sesongen.

- Hvilket annet lag har overrasket deg mest, enten positivt eller negativt denne sesongen?

- Av de lagene vi har møtt, mener jeg at de har spilt som forventet. Resultatmessig er vel eliteserien så jevn som jeg hadde trodd på forhånd. Så jeg føler egentlig ingen lag har overrasket meg, enten i positiv eller negativ retning.

- Hva er Starts langsiktige planer?

- Vårt langsiktige mål er å etablere oss i norgestoppen i løpet av tre til fem år, samt å bygge en ny storstue i Kristiansand. I fremtiden skal Start for alvor være med i medaljekampen, men det er ikke målet vårt i år.

- Hvor mye har Tom Nordlie betydd for suksessen?

- Som nevnt, er Starts suksess en kombinasjon av flere ting. Men når det er sagt, er Tom Nordlie uten tvil en av de største årsakene til vår suksess. Det var ingen tilfeldighet at vi hentet ham fra Sandefjord. Han har en utrolig god kunnskap om fotball, og spesielt om offensiv organisering. Så er han en stor motivator og en svært dyktig fotballtrener. Jeg mener han uten tvil er Norges beste fotballtrener.

- Og nå er en forlengelse med Nordlie snart i havn?

- Den er like rundt hjørnet. Partene er så og si enige om en treårsavtale, og det er vi svært glade for.

Til slutt, Erik: Hvem blir årets seriemester?

- Rosenborg. Det er jeg nesten sikker på. Eller, skriv sikker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.