RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tarik ikke «veldig god»

Sist oppdatert:
- God, ikke veldig god, var Åge Hareides oppsummering av Tarik Elyounoussi.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): NORGE-URUGUAY 2-2

Fredrikstad-juvelen er koblet til mange europeiske toppklubber, og de utenlandske speiderne som var til stede på Ullevaal onsdag kan ikke ha fått noe mindre lyst på Fredrikstad-juvelen.

Han fikk ikke tillit fra start, men var sterkt delaktig i at Norge snudde 0-1 til 2-2 mot søramerikanerne. Først satte han selv inn 1-1. Deretter var han avslutter på to av de fire andre sjansene Norge skapte etter hvilen. Med litt marginer kunne han fort snudd hele kampen for Norge.

Målet hans skal også ha vært det raskeste debutmålet på Norges A-landslag siden Minotti Bøhn scoret mot Sverige i Norges første landskamp noensinne, i 1908.

På Nettavisens spillerbørs ble han belønnet med en 6er – og tittelen Norges beste.

(Se sammendrag av kampen i videovinduet under. Saken fortsetter under)

244108

- Ett ekstra valg
- Tarik gir oss flere valgmuligheter, sier Åge Hareide.

- På forhånd var det bestemt at han skulle komme inn i 2. omgang, og spille av John Carew på topp. Han er en «sniffer» som det heter i England. Han er flink til å bevege seg, og det ble mye bedre for oss etter pause, legger han til.

- Men burde du ikke startet med ham?

- Vi startet med to unggutter, Tore Reginiussen og Per Ciljan Skjelbred. Jeg ville ikke fylle på med fire unggutter. Det hadde blitt for mye. Så nei, å starte med ham var ikke et tema.

Hareide understreket likevel at han ser duoen Carew/Elyounoussi som en spennende valgmulighet før høstens EM-kvalifisering.

- Vi må jo ha en mix, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

- På vei opp dit
Likevel vil han ikke love Elyounoussi sjansen fra start når Norge møter Irland i august, til siste treningskamp før VM-kvalifiseringen starter. Landslagssjefen utelukker nemlig ikke at det kan være vel så fornuftig å bruke FFK-spilleren på benken fra start av – for så å benytte seg av kvalitetene hans når motstanderne er litt trøtte.

- Men du er vel enig i at Tarik var veldig god mot Uruguay?

- Han var god, men jeg vil ikke bruke ordet «veldig god». Han scoret et mål. Det var viktig. Men vi må ikke henge ham høyt der oppe nå (peker opp i lufta). Han er på vei opp dit (til å bli en storspiller), men dette må vi ta suksessivt, sier Hareide på direkte spørsmål fra Nettavisen.

Hareide satt egentlig igjen med følgende positive inntrykk rett etter kampslutt.

- Vi brøt tapsrekka. Det var viktig. Det var det spillerne snakket om i garderoben etterpå. At vi kom tilbake og fikk uavgjort. Vi kom jo tilbake to ganger etter å ha ligger under. Det tar vi med oss.

Og:

- Vi har en ny valgmulighet med Tarik og John på topp.

Og:

- I tillegg har vi en masse spillere i bakhånd, sier Hareide – og nevner Kristofer Hæstad, Steffen Iversen, Bjørn Helge Riise, Eirik Bakke, Daniel Fredheim Holm og Thorstein Helstad.

En treningskamp igjen
At Uruguay scoret to mål på to sjanser var han imidlertid ikke like fornøyd med. At det ene målet kom etter en ny personlig feil (Høiland brukkede knott) fikk tankene til å gå tilbake til forrige kvalifisering – og alle de personlige feilene som da felte Norge.

- Vi må få bort de tullefeilene, sier han.

- Mye marginer imot. Føler du at noen vil deg noe vondt, eller?

- Neeeei. Jeg tror ikke at noen spesielle vil meg noe vondt. Jeg tror heller ikke at dere vil meg noe vondt. Men jeg sier igjen – man spiller seg inn i hell.

Norge har én sjanse til å klare det før VM-kvalifiseringen starter mot Island i september.

Det skjer i en treningskamp mot Irland på Ullevaal 20. August.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere