RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

- Terry bør få sparken

Sist oppdatert:
Styrelederen i PFA mener Chelsea bør reagere som andre arbeidsgivere hvis John Terry blir funnet skyldig.

Styreformannen i Professional Footballers' Association Clarke Carlisle mener John Terry bør få sparken dersom han blir funnet skyldig fredag.

Chelsea-kapteinen er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Queens Park Rangers' Anton Ferdinand på Loftus Road 23. oktober i fjor.

- Bør få sparken
Før dommen er klar går Carlisle ut og sier at Terry bør få samme behandling som folk i andre yrker får. På spørsmål om det betyr at han mener Chelsea bør sparke Terry, svarer han et klart ja.

- Om jeg mener fotballen bør ha samme overensstemmelser og forskrifter som alle andre arbeidsplasser? Ja, det mener jeg, sier Carlisle til Daily Express.

- Alle andre steder ville han blitt suspendert så fort påstanden kom. Hvis John Terry blir funnet skyldig, skal det bli interessant å se om fotballen vil reagere på linje med resten av verden.

Rasismesakene som har dukket opp i fotballen de siste årene, har fått Carlise til å gå undersøke saken gjennom en dokumentar som vises i England mandag.

Foreslår kvotesystem
Han oppdaget blant annet at talentfulle spillere før Sør-Asia ofte blir nektet samme muligheter som andre spillere på grunn av sin bakgrunn, og at mulighetene er svært begrenset for mørkhudede managere.

31-åringen mener et kvotesystem kunne være starten på en løsning på problemene.

- Jeg liker tanken på kvoter for søknadsprosessen. Ikke bare for trener- eller managerjobber, men for alle stillinger som er tilgjengelige innen fotballen.

Carlisle er også av den oppfatning at unge mørke spillere mener det ikke blir slått hardt nok ned på rasisme i fotballen.

Dommen i Terry/Ferdinand-saken er ventet i løpet av fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere