- Terry er en idiot

IKKE BESTEVENNER: John Terry og Ferdinand-brødrene går neppe i samme pokerlag.

IKKE BESTEVENNER: John Terry og Ferdinand-brødrene går neppe i samme pokerlag. Foto: John Walton (Pa Photos)

Rio Ferdinand har ikke lagt rasisme-saken bak seg.

14.09.14 10:42

John Terry havnet i 2012 i søkelyset for bruk av rasistiske ord mot QPRs Anton Ferdinand.

Etter mye fram og tilbake ble Terry utestengt i fire kamper, mistet kapteinsjobben for England og måtte i tillegg betale en saftig bot.

Tidligere Manchester United-spiller og nåværende QPR-spiller Rio Ferdinand mener fortsatt Englands fotballforbund ikke straffet Terry hardt nok for det han skal ha sagt til broren Anton.

Nå, nesten tre år senere, forteller Rio Ferdinand at han overhodet ikke har lagt saken bak seg.

Søndag gjengir The Sun utdrag fra den kommende Ferdinand-boken #2sides, og der kommer det flere uppercuts mot Chelsea-kapteinen.

- For meg vil alltid den største idioten være John Terry, skriver Ferdinand i boken ifølge The Telegraph.

- Terry gjorde det verre
Han forteller at Terry enkelt kunne lagt saken død, men da han valgte å nekte for rasisme-uttalelsene ble Ferdinand-brødrene enda mer skuffet, står det i boken.

- Som England-kaptein og min stoppermakker på landslaget kunne han spart mange for mye smerte ved å umiddelbart innrømme hva han sa, at han sa det i kampens hete og at han ikke er rasist. Helt ærlig tror jeg det er det som skjedde, sier Ferdinand.

- Anton og jeg hadde akseptert det, hvis han hadde innrømmet det med en gang. I stedet ga han oss aldri en sjanse. Jeg har faktisk aldri snakket med John om saken, og jeg snakker ikke med ham lenger. Men selv etter tre år finner jeg det umulig å tilgi ham for smerten han påførte oss, skriver Ferdinand i boken.

Rasisme-saken opptok hele fotballverden i flere måneder. QPR-stopperen forteller at også familien hans fikk kjenne saken på kroppen.

- Vi fikk kuler i posten. Mamma fikk vinduene sine knust, og kuler ble lagt gjennom brevsprekken. Hun endte opp på sykehuset etter alt stresset, forteller Ferdinand.

- Cole ikke lenger en venn
Heller ikke landslagskollega Ashley Cole kommer unna Ferdinand-kritikk i boken. Cole tok Terrys side i saken og hånet forbundets beslutning om å straffe klubbkameraten.

«Hahahaha, godt jobbet, FA», het det blant annet i meldingen Cole la ut på Twitter etter dommen ble kjent. I tillegg karakteriserte han FA med et britisk slangord for det kvinnelige kjønnsorgan.

- Ashley Cole hadde i lang tid vært min venn. Vi har kjent hverandre siden vi var barn. Men for meg tok vennskapet slutt da han gikk i retten og støttet John Terry, forteller Ferdinand.

Han forteller at han først fikk vite at Cole støttet Terry da broren og hovedpersonen Anton ringte ham og fortalte det.

- Anton ringte og hodet mitt falt nesten av. Han sviktet ikke bare meg, han sviktet Anton også, som han har kjent i flere år, sier Ferdinand.

Søndag spiller trolig Ferdinand mot gamle lagkamerater på Old Trafford klokken 17. Kampen følges av Nettavisen.

IKKE LENGER VENNER: Rio Ferdinand og John Terry. Foto: Anthony Devlin (Pa Photos)


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.