RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tøft å ikke være en del av dette lenger

TOK FARVEL: Kristofer Hæstad har spilt sin siste kamp for Vålerenga.
TOK FARVEL: Kristofer Hæstad har spilt sin siste kamp for Vålerenga. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den tidligere landslagsprofilen avslører hva han tenker om framtida.

VÅLERENGA - LYN 5-2:

ULLEVAAL (Nettavisen): Kristofer Hæstad (30) fikk stående ovasjoner fra Vålerenga-fansen etter sin siste opptreden for klubben.

6,5 år for oslolaget ble avsluttet med et kvarters innhopp i 5-2-seieren over Lyn i cupens tredje runde.

Nylig ble det kjent at den tidligere Start- og Wigan-spilleren, i samråd med VIF, har besluttet å avslutte kontrakten med klubben.

Umiddelbart etter å ha tatt farvel med de ivrigste tilhengerne bekreftet Hæstad overfor Nettavisen at han kanskje legger opp som fotballspiller.

En retur til Sørlandet og Start er også en mulighet han ikke vil utelukke.

Usikker
- Akkurat nå tenker jeg at hvis jeg fortsetter, så er vel Start det eneste jeg kan tenke meg, i alle fall her i Norge. Så får vi se. Denne prosessen har gått veldig fort. Jeg har ikke staket ut noen kurs helt ennå.

- Vurderer du å gi deg med fotball?

- Det er et alternativ, konstaterer «Doffen» overfor Nettavisen.

Det var svært mange som ville ta et siste farvel med Hæstad etter hans siste kamp i blått.

- Dette var voldsomme greier. Jeg hadde ikke regnet med at det skulle være så mye styr. Jeg hadde håpet jeg kanskje skulle få en blomsterbukett eller noe sånt. Det var over all forventning, sier er rørt Hæstad.

- Tungt
Midtbanesliteren står igjen med mange inntrykk etter å ha takket av i møte med fansen utenfor hovedinngangen på Ullevaal stadion. Før han gikk av gresset på landslagsarenaen ble han også hyllet av Klanen mens han kjempet med å holde tårene tilbake.

- Det er tungt å ta farvel. Vålerenga er en fantastisk klubb med fantastiske supportere, og det er en skikkelig bra spillerguppe. Nei, jeg har ikke et vondt ord å si om dem. Det er tøft og ikke skulle være en del av det lenger, innrømmer 30-åringen.

- Nå må jeg få dette litt på avstand. Jeg må ta med dama og familien og bare koble helt av, så får vi se. Jeg har ikke bestemt meg for noe som helst ennå.

- Jeg må ta det opp med familien. Jeg har vært sur og grinete i en god periode nå og må kanskje få litt humøret tilbake, sier Hæstad til Nettavisen.

Rekdal: - Enorm respekt
Trener Kjetil Rekdal legger ikke skjul på at det er en viktig klubbspiller som nå skiller lag med Vålerenga.

- Han har betydd ekstremt mye. Gode holdninger, en voldsom innsats og en fin personlighet. Han er en kar som har vært til å stole på. Han har alltid gitt sitt beste og han har satt klubben foran seg selv. Og han har mange ganger satt lagkameratene foran seg selv også, sier Rekdal til Nettavisen.

- I det halvannet året vi har jobbet sammen nå har han vært en utrolig viktig bidragsyter, selv om han har havnet litt bak i køen sportslig. Han har gjort en god jobb på treningsfeltet og prøvd å komme seg tilbake på laget. Dessverre har han fått noen leie skadeavbrekk som har gjort at han har måttet begynne på nytt igjen mange ganger. Jeg tror det har vært veldig frustrerende når du har så lyst til å være med og bidra.

Rekdal mener Kristofer Hæstad har vist personlige kvaliteter som få andre har da han hjalp et økonomisk tynget Vålerenga med avgjørelsen om å avslutte kontrakten tidligere.

- Det står en enorm respekt av det valget. Når du føler ikke får bidratt hundre prosent med det du får betalt for, er det ikke mange som faktisk tar den avgjørelsen. Det setter Doffen enda høyere på respektlista i mine øyne, avslutter Rekdal.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere