*Nettavisen* Sport.

- Ti feil som felte Moyes

HÅRETE SIGNERING: Kjøpet av Marouane Fellaini er en av mange feil under David Moyes. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Var det bare tull under den upopulære skotten?

22.04.14 10:19

David Moyes er ferdig som Manchester United-manager.

Én av dem som først meldte om dette mandag ettermiddag, er The Telegraphs Mark Ogden. Det er samme mann som først publiserte nyheten om at Alex Ferguson ville gi seg som United-manager.

Han har altså rimelig god oversikt over det som rører seg innenfor veggene på Old Trafford.

I en fersk artikkel lister han nå opp 10 feil som har ført til at Manchester United velger å kvitte seg med den 50 år gamle skotten.

For underholdningens skyld gjengir vi her The Telegraph-Ogdens liste:

1: Moyes sitt valg om å kvitte seg med «Fergusons menn». Da han ankom Old Trafford, sparket han Uniteds trofaste tjenere Mike Phelan, Rene Meulensteen og Eric Steele for å nevne noen, og han erstattet dem med sine egne folk fra Everton.

2: Signeringen av Fellaini. Moyes brukte sommeren på å forsterke stallen, men signering etter signering glapp for United. Navn som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Leighton Baines og Cesc Fabregas ble nevnt, men det de satt igjen med etter overgangsvinduet var Marouane Fellaini, som de attpåtil kjøpte for mer penger enn de kunne ha gjort noen uker i forveien. Og Fellaini, han har vært elendig.

3: Klaging på tøft kampprogram. Til tross for at Moyes overtok et lag som hadde blitt mestere med 11 poengs margin, brukte han en av sine første pressekonferanser på å klage over det tøffe kampprogrammet United sto overfor i ligaen.

4. Robin van Persie. Selv om begge parter har gjort forsøk på å benekte det, skal det ha vært dårlig stemning mellom dem fra dag én. Det har gjort nederlenderen lite villig til å ofre seg for Moyes. Og van Persie er mildt sagt viktig for dette United-laget.

5. Uttalelsene om at Liverpool er favoritter. I forkant av Uniteds møte med rivalene på Old Trafford denne sesongen, sa Moyes at Liverpool måtte regnes som favoritter til kampen. Det er ikke musikk i United-fansens ører. Det hjalp neppe at de tapte 0-3 heller.

6. Håndteringen av Wilfried Zaha. Den engelske unggutten ble signert for 12 millioner pund av Alex Ferguson forrige januar, og Moyes har fått kritikk for måten han overtok stortalentet på. Zaha har klaget på lite tillit, men når man ser på prestasjonene i Cardiff er det vanskelig å kritisere Moyes for valget om å bruke andre spillere.

7. Taktikken. United-supporterne er godt vant med offensiv, underholdende fotball. Under Moyes har taktikken stadig vært defensiv og negativ, og United har sjelden tatt overbevisende seiere under skottens lederskap.

8. Giggs-behandlingen. United-veteranen har blitt oversett i store deler av sesongen, og som én av Moyes sine trenere skal han ha fått færre og færre oppgaver på feltet. Det førte til slutt til at aviser påsto at det var isfront mellom de to.

9. Tap mot rivalene. Både mot Liverpool og Manchester City ble United-fansen ydmyket med store tap, og etter City-tapet gikk Moyes ut og sa at City er en klubb United må strekke seg etter. Det gjør man ikke ustraffet.

10. Det er ikke bare negative ting som har utspilt seg under Moyes, mener Ogden. Han trekker frem oppblomstringen av Adnan Januzaj og behandlingen av Wayne Rooney-saken som positive elementer under Moyes.

LES OGSÅ:Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag