RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

- Tidenes dårligste kamp

Sist oppdatert:
Steinar Nilsen raste og la ned festforbud.

TROMSØ – LILLESTRØM 0-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Det positive TIL-trener Steinar Nilsen kunne finne etter at laget tapte for Lillestrøm og tapte terreng i medaljekampen:

– Det eneste lyspunktet jeg ser må være at både trenere og spillere skjemmes akkurat nå. Jeg forventer at de samme personene nå har vett nok i hodet sitt til å holde seg vekke fra byen, gå hjem, se seg selv i speilet og fram til vi møtes igjen komme opp med noen gode forslag til forbedringer av egen innsats!

– Verste noensinne!
– Er kampen mot Lillestrøm årsverste?

– Dagens kamp mot Lillestrøm er den dårligste siden... noen gang! Jeg tror ikke jeg har sett et dårligere Tromsø-lag enn i dag, sier Nilsen, som debuterte for TIL så langt tilbake som i 1989.

– Jeg har vært med på å tape noen fotballkamper, men som regel har jeg etterpå kunnet si at vi tross alt gjorde vårt beste. Mot Lillestrøm i dag prøvde vi ikke engang, og det kan faktisk ingen av oss leve med!

Nilsen er klar på at laget hans etter all sannsynlighet ble snytt for scoring og poeng i sluttminuttene, da Sigurd Rushfeldt feilaktig ble avvinket for offside da han rundet keeper og skaffet seg selv blankt mål.

– Selv scoring og poeng i den situasjonen ville ikke ha endret hovedinntrykket av denne kampen. Lillestrøm vant dessverre fullt fortjent, oppsummerer treneren.

Se høydepunkter fra kampen her!(Saken fortsetter)

264972

Hjemmekompleks
Og Nilsen leder nå et lag som tradisjonelt har hentet brorparten av poengene sine på hjemlig kunstgress, men som i år er i ferd med å skaffe seg selv et hjemmebanekompleks.

– Det kan se slik ut, erkjenner toppscorer Morten Moldskred.

– Vi har spilt tre svake hjemmekamper på rad nå, mot Aalesund, Bodø/Glimt og Lillestrøm, mens vi samtidig har vist et helt annet initiativ på bortebane. Jeg aner ikke hva det skyldes, sier han.

– Er dere preget og lammet av praten om gullkampen?

– Nei! I spillergruppa har vi verken snakket om gull eller medaljer, så det blir feil å legge skylda på sånt.

– Er dere preget av praten om at så få tilskuere dukker opp på Alfheim?

– Nei, det blir også feil. Enten vi spiller for 500 eller 50.000 så skulle ikke det påvirke innstillingen vår, mener Moldskred.

Midtstopper Miika Koppinen gjorde seg selv sentral ved å tape den avgjørende duellen som gjorde Frode Kippe til matchvinner i lørdagskampen. Han oppsummerer tapet enkelt.

– Det er ingen vits i å gjøre det komplisert. Vi taper for Lillestrøm på grunn av manglende initiativ og ræva pasningsspill!

Årsbeste
Samtidig som Tromsø kunne gremmes over årsverste, kunne Lillestrøm-leiren juble over tilnærmet årsbeste i banespill.

– Vi har spilt godt i 5-6 kamper på rad nå, men i dag skaper vi også mange klare målsjanser, oppsummerer kaptein Frode Kippe.

– For oss var dette forløsende, oppsummerer trener Erland Johnsen.

– Vi har jobbet lenge med organiseringen defensivt, og innlegg fra kant offensivt. I dag synes jeg dette fungerte veldig bra. Dessverre ble det fryktelig spennende på slutten, da Tromsø kom til flere sjanser, men det hadde vært fryktelig urettferdig om vi ikke hadde fått med oss alle poengene i dag, sier han.

Og med de rødhvite på Alfheim var på god vei til å gå i svart, var kaptein Sigurd Rushfeldt den eneste som var villig til å se lyspunkter.

– Vi er tross alt fortsatt med i medaljekampen, selv om vi leverte en slett forestilling i dag. Vi skal være i stand til å legge denne opplevelsen bak oss og komme sterkere igjen, sier han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere