RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tidenes minst kritiske kampreferat

Foto: (AP Photo/Polfoto/Lars Poulsen (skjermdump Uefa.com)
Sist oppdatert:
UEFA får kjeft av TV 2-profil etter omtalen av tirsdagens skandalekamp i Champions League.

FC NORDSJÆLLAND - SJAKHTAR DONETSK 2-5:

Stikk i strid med spådommene, ble kampen mellom FC Nordsjælland og Sjakthtar Donetsk tirsdagens store «snakkis» i Champions League.

Danskene ledet 1-0 mot Sjakthtar Donetsk da det oppstod en situasjon som får sinnene til både danske fans og fotballelskere verden over til å koke.

Alle trodde gjestene skulle spille ballen tilbake til danskene etter at vertene hadde spilt ut ballen på grunn av en skade.

Ballen ble slått tilbake, men ukrainernes spiss Luiz Adriano la på sprang gjennom det danske forsvaret, plukket opp ballen, rundet keeper og satte ballen i mål. Da Nordsjælland prøvde å gå frem og score, i henhold til sunt bondevett og fair play, ble de stanset av det usympatiske laget fra Ukraina.

- Tidenes minst ukritiske
TV 2-profil Carsten Skjelbreid er trolig like oppgitt som de fleste andre over den svært kritikkverdige situasjonen. Han har også bitt seg merke i UEFAs omtale av kampen.

- Tidenes minst kritiske kampreferat fra UEFA, skriver han på Twitter.

Han snakker om dette referatet, som UEFA publiserte etter kampen. Det europeiske fotballforbundet forsøkte seg nemlig på en politisk korrekt varient, og skrev så lite som mulig om den oppsiktsvekkende situasjonen - en situasjon som får mesteparten av oppmerksomheten i alle andre referater.

- Gjestene slo tilbake to ganger, før de enkelt avgjorde kampen med tre mål i andre omgang, skriver de blant annet i referatet.

Det skal riktignok nevnes at UEFA omtaler det omdiskuterte målet, men det gjør de på denne måten:

- Etter en dropp spilte Willian ballen nedover på banen for å levere den tilbake, men Luiz Adriano fanget den opp, rundet keeper Jesper Hansen og rullet den i det ubevoktede nettet.

Kveldens skandalemann Luiz Adriano omtaler de videre på denne måten:

- Luiz Adriano forsynte seg senere av et hat trick, mens Willian gjorde seg gjeldene med en dobbel.

Nettavisen har ikke fått tak i Carsten Skjelbreid for ytterligere kommentarer.

- Skandale
Reaksjonene har uansett ikke latt vente på seg hos dem som står fritt til å snakke fra hjertet.

- Sjokkerende, skriver den engelske fotballprofilen Gary Lineker på Twitter.

- Dette er en skandale og en skam for fotballen. Uansett hva som skjer videre i denne kampen, vil den bli husket for Adriano sitt håpløse øyeblikk her, tordnet Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studio.

- Sympatisk lag, dette Sjakhtar. Jagland har klar kandidat til neste års Fredspris i disse sjarmtrollene, tvitrer Lars Tjærnås ironisk.

- Ren skandale, så usportslig som det er mulig, skriver Mini Jakobsen.

- Sjokkert
FC Nordsjællands sportsjef Jan Laursen var mildt sagt forbannet etter kampen og raste mot ukrainernes trener, Mircea Lucescu.

- Jeg er sjokkert over at en mann med den statusen bare står og glor. Han mente åpenbart at laget hans burde ledet 6-0 ved pause. Jeg synes det er et stort tap for fotballen at noe slikt skjer, sier Laursen til dansk TV 3.

Laursen sier videre at Sjakhtars kaptein, Dario Srna, mente at Nordsjælland skulle få gå opp og score uforstyrret, men at dette ikke ble godtatt av treneren.

- Jeg håper sønnen min hadde lagt seg da Sjakhtar scoret det målet, for det hører ingen steder hjemme, sier Laursen.

Sjakhtar snudde kampen og vant til slutt 5-2. Luiz Adriano scoret ytterligere to mål i andre omgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere