Gå til sidens hovedinnhold

- Til og med klærne hans er kule

Ståle Solbakken skrytes opp i skyene.

Ståle Solbakken har nå gjennomført sine første dager som manager for den engelske fotballklubben Wolverhampton.

Og skal man tro pressen på balløya så har den tidligere Köln- og FC København-treneren gjort et meget godt inntrykk på omgivelsene så langt.

Bill Howell, som dekker Wolves for avisen Birmingham Mail, hadde følgende rapport å komme med etter å ha sett nordmannen i aksjon denne uken.

- Han er virkelig en imponerende fyr. Han uttrykker seg bra, er høflig og intelligent. Alt det der, forteller Howell og legger til:

- Til og med klærne hans er kule. En lyseblå t-skjorte og brune shorts. Veldig kontinentalt, skryter den engelske journalisten videre av Solbakken.

- Kul og intelligent
Etter å ha hatt stor suksess i Danmark ble Solbakken hentet til Köln før forrige sesong. I Tyskland fikk han det imidlertid tøft i en klubb med mange interne stridigheter.

Den norske treneren måtte tåle kritikk både fra fansen og egne spillere. En maktkamp med daværende sportssjef Volker Finke gjorde heller ikke jobben enklere.

Grue-gutten fikk sparken fra jobben mot slutten av sesongen, men skaden var allerede gjort. Erstatteren klarte ikke å redde klubben fra nedrykk på de siste kampene.

Nå håper han helt sikkert på en ny start i den tradisjonsrike engelske klubben. Wolverhampton skal denne sesongen spille i The Championship, Englands nest høyeste nivå.

- Jeg har akkurat hatt min første skikkelige prat med Solbakken. Jeg er svært imponert. Han er kul, avslappet og intelligent, skriver Express & Star-journalist Tim Nash på Twitter.

- Kjølig kvalitet
I en artikkel på lokalavisens nettside forteller journalisten mer om sitt førsteinntrykk av Solbakken.

- Manager Ståle Solbakken er en imponerende kar, der han setter i gang med arbeidet på Molineux, skriver Nash.

- Han er kanskje ikke like høylytt som Mick McCarthy (klubbens tidligere manager), men det virker som han tenker like ensporet, skriver journalisten.

Howell i Birmingham Mail går såpass langt at han sammenligner Solbakkens kvaliteter med det man finner hos noen av verdens mest kjente mennesker.

- Det at Solbakken er så rolig er kanskje det mest imponerende. Han har den kjølige kvaliteten som bare Hollywood-skuespillere har, og idrettsmenn fra Skandinavia, da, skriver han.

- I en alder av 44 år har han nå begitt seg ut på sin største oppgave i karrieren. Det å gjøre denne klubben til en å regne med igjen, etter nedrykket i fjor, skriver Howell

- Det er dumt å tro
Wolverhampton endte helt sist i Premier League forrige sesong, og det var i grunn aldri noen tvil om at de oransje kom til å rykke ned. Wolves har likevel en spennende tropp.

En av Solbakkens viktigste oppgaver i sommer blir nok å sørge for at så mange profiler som mulig blir værende i klubben, samtidig som det kanskje kommer inn noen nye.

- Vi kommer kanskje til å miste de beste, og vi kommer kanskje til å hente noen nye, er Solbakkens lite avslørende svar på nettopp det.

Steven Fletcher, Matt Jarvis og Kevin Doyle er blant nøkkelspillere i troppen Solbakken har arvet. Han er klar på at han helst vil ha dem alle med videre.

- Det er dumt å tro at vi skal selge alle de beste spillerne og fortsatt være i stand til å kjempe om opprykk. Men det er umulig å kontrollere alt som skjer, sier Solbakken.

- Vil flytte familien
Nordmannen har allerede merket seg flere forskjeller mellom tiden i Tyskland og det lille han så langt har opplevd i Wolverhampton.

- Wolves er bedre skikket økonomisk og vi har folk på lengre kontrakter, forteller Solbakken.

- Da jeg kom til Tyskland var flere av spillerne omtrent døde i hodet, fordi de hadde hatt hundre trenere og sportsdirektører i løpet av de siste fem-seks årene, sier han.

Nå er planen å flytte familien til England.

- Vi var alle sammen i Köln, men problemet er sønnen min på 15. Han går siste året på ungdomsskolen hjemme i Norge., og det er et viktig skoleår, sier Solbakken.

- Etter fem og et halvt år i Danmark og ett år i Köln, er han ikke på samme nivå som de andre i Norge. Så vi må tenke litt på ham før vi tar en avgjørelse om å flytte familien.

Solbakken og Wolverhampton serieåpner mot den gamle storklubben Leeds den 18. august. Før den tid skal nordmannen lede laget i flere oppkjøringskamper.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley