- Til Tottenham for 160 millioner

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix

- Det er umulig å takke nei, sier stjernen.

24.06.13 22:38

Det har de siste dagene versert sterke rykter om at den brasilianske midtbanemannen Paulinho skal til Tottenham.

Spilleren har også blitt koblet til Chelsea og Inter i sommer, men nå tyder mye på at det er den hvite londonklubben som har vunnet dragkampen.

Både seriøse The Independent, og mindre seriøse, men velinformerte Daily Mail, skriver mandag kveld at overgangen skal være svært nærstående.

Tottenham betaler angivelig 17 millioner pund for å sikre seg spilleren fra Corinthians i Brasil. Spurs har enn så lenge ikke bekreftet avtalen.

17 millioner pund tilsvarer rundt 160 millioner norske kroner etter dagens kurs.

- Er en ære
Paulinho er for tiden i aksjon for Brasil under kontinentalcupen, og det er i den forbindelse han har snakket om overgangen til Tottenham.

- Det er en ære å være koblet til en klubb som Tottenham. De har rykte på seg for å være en av de beste klubbene i England, sier han ifølge The Independent.

- De spiller angrepsfotball og det passer meg godt. Jeg kunne ikke takket nei, om det kom et tilbud. Det ville være en fantastisk mulighet, sier 24-åringen.

Paulinho legger heller ikke skjul på at han føler seg klar for en større liga.

- Jeg er klar for å spille fotball på det høyeste nivået i Europa. Det å få spille i England er en drøm for meg, sier han videre.

Boks-til-boks
Paulinho trives best i midtbanerollen engelskmennene kaller «boks-til-boks»-spiller. Han kom til Corinthians i 2010, og har tidligere spilt for klubber som Bragantino og Pao de Acucar.

Tidlig i karrieren var han også innom FC Vilnius i Latvia og LKS Lodz i Polen. Han har en rekke landskamper for Brasil.

Det er ventet at Tottenham vil sende Tom Huddlestone og Scott Parker på dør, for å få plass til Paulinho, skriver The Independent.

White Hart Lane-klubben har også blitt koblet til to andre fra Brasil i sommer. Både stortalentet Bernard, og spissen Leandro Damiao skal stå på ønskelisten til manager André Villas-Boas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.