RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tilfeldigheter avgjør opprykkskampen

Foto: Scanpix
Lørdag møtes Bodø/Glimt og Kongsvinger til avgjørende kamp om den siste plassen i Tippeligaen. Start-trener Tom Nordlie mener tilfeldigheter avgjør hvem som vinner.

- Forskjellen mellom nedre halvdel av Tippeligaen og toppen av 1. divisjon er mindre enn noensinne, sier Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Start-treneren har bedre forutsetninger enn noen andre for å vite hva han snakker om. Nordlie har i løpet av de seks siste årene vært med på to opprykk, ett nedrykk og tre tapte kvaliker.

- 1. divisjon bedre
- De siste årene har økonomien i de fleste Tippeliga-klubbene vært dårligere. Stallene har blitt slanket, og mange av de beste reservene i Tippeligaen spiller nå i 1. divisjon. Dette har svekket Tippeliga-lagene, mens klubbene i divisjonen under har blitt bedre.

- I tillegg satses det mer i 1. divisjon enn noensinne. Det trenes på dagtid, og økonomien er styrket. Dessuten er det etterhvert mange gode trenere med toppserieerfaring i 1. divisjon, mener Nordlie.

- Både treningskamper, cupoppgjør og de siste års kvalikkamper viser at nivået er blitt mye jevnere. Spissingen man startet da man slo sammen de to 1. divisjonsavdelingene til én serie på 90-tallet har virkelig gitt resultater.

Glimt bør klare det
Tom Nordlie tror utviklingen i norsk toppfotball vil nærme seg den man ser i de fleste andre ligaer, med et klart skille bak de tre-fire beste klubbene i den øverste serien, og ytterligere utjevning blant resten av toppklubbene og lagene i 1. divisjon.

På bakgrunn av denne utjevningen mener treneren for nyopprykkede Start at det er umulig å spå utfallet av lørdagens kvalik mellom Glimt og Kongsvinger.

- Bodø/Glimt bør klare dette, men det er ikke det samme som å si at de faktisk klarer det. Disse kampene har en tendens til å leve sitt eget liv, og det spørs hvor flinke Glimt er til å tenke på oppgavene. Forrige helgs kamp (hvor Konsvinger vant 1-0, journ. anm.) er imidlertid noe av det dårligste jeg har sett i år. Glimt må prestere på et helt annet nivå om skal de klare det.

Vil ha revansje
- Jeg tror tilfeldighetene vil avgjøre. Jeg har vært i tre kvaliker de fem siste årene, og tapt blant annet på dommeravgjørelser. Det sies at dommeravgjørelser jevner seg ut over en hel sesong, men her er det jo bare snakk om to kamper.

- Er du glad for at Start allerede er klar for Tippeligaen, og at du slipper påkjenningen med kvalikspill?

- Jeg er glad på én måte, men på en annen måte kunne jeg tenkt meg å vært med i år igjen. Jeg har jævla lyst til å bevise at jeg kan vinne en kvalik. Siden 1998 har jeg jo rykket opp to ganger, men jeg har tapt tre kvaliker og har lyst på revansje, ler Nordlie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere