- Tippeligaen på vei til TV 2

TV 2: TV-kanalen skal være nær et oppkjøp av C More og slik sett få Tippeligaen.

TV 2: TV-kanalen skal være nær et oppkjøp av C More og slik sett få Tippeligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Ønsker å kjøpe opp C More.

06.01.15 07:26

Ifølge VG skal TV 2 være i ferd med å sluttføre et oppkjøp av betal-TV-kanalen C More og dermed kan Tippeligaen igjen bli samlet hos kanalen.

Avisen skriver at forhandlingene har pågått i flere måneder og at de nå er inne i en sluttfase. Allerede i 2015 kan TV 2 igjen sitte på alle rettighetene.

Det er altså C More som de siste to årene har hatt det meste av rettigheter til Tippeligaen. TV 2 har kun hatt to kamper per runde.

Rune Indrøy i TV 2 ønsker imidlertid ikke å kommentere VGs sak.

I Fotball Media, selskapet som forvalter rettighetene til Tippeligaen, er man kjent med TV 2s interesse, men kjenner ikke til detaljene rundt en avtale.

- Vi har oppfattet at TV 2 er en av aktørene som har vist interesse for C More. Men ut over det er dette prosesser vi ikke er en del av, eller kjenner, sier daglig leder Knut Kristvang til TV 2.

C More har slitt med store minustall de siste årene og har derfor vært i spill lenge. Tidligere har også amerikanske SBS Discovery, som eier TV Norge, vært interessert i et oppkjøp av C More, men er nå satt på sidelinjen.

C More betalte 1,2 milliarder for å sikre seg rettighetene til seks av åtte kamper i Tippeligaen for perioden 2013 til 2016.

Fotball Media opplyser videre at salgsprosessen rundt rettighetene for Tippeligaen 2017, allerede er i gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.