- Tittelen kommer stadig nærmere

Bayern Munchens Arjen Robben og Thiago Alcantara feirer Robbens tredje mål mot Schalke lørdag kveld.

Bayern Munchens Arjen Robben og Thiago Alcantara feirer Robbens tredje mål mot Schalke lørdag kveld. Foto: Christof Stache (Afp)

Bayern påførte Schalke nytt stortap.

01.03.14 21:54

Mens Schalke-spillerne nok en gang måtte gå tomhendte av banen, ble det Arjen Robbens store kveld på hjemmebane. Nederlenderen scoret hattrick i serielederens 15. strake ligaseier.

– Sønnen min vil få glede av matchballen. Barna er mine største fans, sa han etter kampen.

Oppgjøret var avgjort allerede før halvtimen var spilt. David Alaba, Robben, Mario Mandzukic og Robben igjen sørget i tur og orden for at det sto 4-0 etter 27 minutter.

– Vi spiller med så mye aggressivitet og tempo. Vi ga virkelig gass. Tittelen kommer stadig nærmere, og vi spiller med all den lidenskapen vi trenger i store kamper, sa Robben.

I annen omgang ga Rafinha Schalke et trøstemål da han var uheldig og satte ballen i eget nett.

Robben trygget seieren for suverene Bayern fra straffemerket i det 77. minuttet. Kyriakos Papadopoulos ble utvist for taklingen som førte til straffesparket, og Schalke måtte avslutte kampen med ti spillere.

Hjemmeseier i Nord

En vond dag ble det også for Hamburg, som tapte 0-1 for rivalen Werder Bremen. Laget må belage seg på en tung kamp for å unngå sitt første nedrykk fra Bundesliga.

Mirko Slomka er hentet inn for å berge HSV, og den tidligere Hannover-sjefen fikk en strålende start. Forrige helg imponerte laget med 3-0-seier over serietoer Borussia Dortmund.

Men i lørdagens derby i Nord-Tyskland kom Hamburg-spillerne raskt ned på jorda. Zlatko Junuzovic ble matchvinner etter 18 minutter og sendte Werder-fansen i ekstase.

Etter tapet blir Hamburg liggende på den utsatte kvalifiseringsplassen med 19 poeng. I bunnstriden er det tett, men Werder skaffet seg et pusterom til de dårligst plasserte lagene.

Leverkusen feilet

Dortmund slo tilbake fra forrige helgs skuffelse og trygget 2.-plassen med 3-0-seier over Nürnberg.

Kampen var målløs til pause, men hjemmelaget tok fullstendig over i annen omgang. Mats Hummels, Robert Lewandowski og Henrikh Mkhitaryan scoret målene som ga Dortmund en komfortabel seier.

Treer Leverkusen tapte overraskende sin hjemmekamp mot Mainz 0-1. Maxim Choupo-Moting ble matchvinner i det 37. minuttet.

Uavgjort i «norsk» duell

Håvard Nielsen startet Eintracht Braunschweigs hjemmekamp mot Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach lørdag. Omar Elabdellaoui spilte fire minutter som innbytter for vertene.

Eintracht er sist i ligaen og trengte desperat poeng, men fikk en dårlig start på kampen. 23 minutter var spilt da keeper Daniel Davari dummet seg ut og laget selvmål.

Ironisk nok var det en keepertabbe som skulle berge 1-1 og poeng for Eintracht seks minutter etter hvilen. Gladbach-keeper Marc-André ter Stegen fikk et tilsynelatende ufarlig tilbakespill fra Filip Daems, men lot det rulle over foten og i mål. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.