*Nettavisen* Sport.

- Tok jobben fordi han trenger pengene

Foto: BRUNO DOMINGOS (Reuters)

Pelé klarte ikke dy seg da han fikk muligheten til å slenge dritt om Maradona.

15.06.10 11:38

Oslo (ANB): Pelé og Maradona har utvekslet mange verbale svingslag. Nå langer førstnevnte ut igjen.

Ordkrigen mellom to av fotballhistoriens aller største profiler har etter hvert skapt haugevis med overskrifter. De to frittalende ballartistene blir neppe bestevenner – og nøler sjelden med å gi hverandre et stikk når sjansen byr seg.

Siste angrep er signert Pelé. Han retter nå flengende kritikk mot Maradona – og mener den argentinske legenden bare hadde økonomiske motiver i hodet da han takket ja til å bli landslagssjef i hjemlandet.

- Diego tok utelukkende jobben fordi han trengte pengene, sa Pelé ifølge det franske nyhetsbyrået AFP da han møtte pressen i Sao Paulo mandag.

«En mørk herremann»
Den brasilianske legenden, som ble verdensmester tre ganger i sin karriere, har fulgt Argentina tett under Maradonas ledelse. At VM i Sør-Afrika holdt på å gå fløyten, er imidlertid ikke landslagssjefens skyld.

- Jeg så at de slet tungt i kvalifiseringen, men det er ikke Maradonas feil. Feilen ligger hos dem som ansatte ham, sier Pelé.

Det siste kan vel uansett ikke kalles noe kompliment til Maradona som trener. Pelé har også tidligere kritisert den argentinske fotballpresidenten Julio Grondona for å ha ansatt Maradona.

Mandagens verbale angrep signert Pelé kom som et svar på en hilsen Maradona sendte brasilianeren fra Sør-Afrika nylig. Den argentinske landslagssjefen påpekte under en presseseanse at «en mørk herremann» ikke hadde hatt særlig stor tro på Sør-Afrika som VM-arrangør, men at vedkommende nå beviselig hadde tatt feil.

Hjalp Maradona
At han siktet til nettopp Pelé, tar brasilianeren for gitt.

- Jeg vet ikke hvorfor han snakker så mye om meg, han må elske meg, svarer 69-åringen.

Pelé retter også ytterligere et svingslag i retning den argentinske VM-leirens øverste sjef.

- Det er noen ting jeg ikke forstår. Da han laget sitt første TV-program og trengte litt hjelp, reiste jeg til Buenos Aires, spilte fotball med ham og hjalp ham. Deretter ville jeg hjelpe han med noen reklamefilmer, men enten kom han for seint eller dukket ikke opp i det hele tatt, sier han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.