RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TIL SALGS: Manager Mauricio Pochettino vil rydde i stallen.
TIL SALGS: Manager Mauricio Pochettino vil rydde i stallen. Foto: Nick Potts (PA / NTB scanpix)

- Tottenham vil selge «halve» laget

Det kan bli nytt ryddesjau på White Hart Lane.

Daily Mail hevder torsdag at Tottenham-manager Mauricio Pochettino gjør seg klar til et av klubbens travleste overgangsvinduer når det åpner i januar.

For de som husker overgangsaktiviteten til Spurs sommeren 2013, så er det store ord den engelske avisen nå bruker. Det hevdes at den argentinske manageren skal være villig til å kvitte seg med en rekke store profiler.

Ifølge Daily Mail skal Paulinho, Vlad Chiriches, Aaron Lennon, Andros Townsend, Emmanuel Adebayor, Moussa Dembele og Jan Vertonghen alle være på vei ut porten på White Hart Lane. Inn skal det komme nytt blod.

- Vil ha spiss
Avisen skriver at Pochettino-favoritt Jay Rodriguez, som i dag er Southampton-spiller, topper ønskelisten til londonklubben i vintervinduet.

Barcelona-talentene Adama Traore og Sergi Samper skal også være menn Spurs ønsker å hente. Det samme gjelder for Espanyols Hector Moreno.

Pochettino skal ikke ha blitt overbevist av de spillerne som allerede var i troppen da han overtok klubben og derfor vil manageren bygge nytt.

Han ønsker å starte arbeidet allerede i januar. Pochettino skal ha jobbet tett med kontakter i Spania for å finne spillerne han mener skal heve laget.

Klubbens speidere har i lengre tid fulgt Samper og Traore. Begge er ansett som store talent. Den ene spiller midtbane, den andre er kantspiller.

Når det gjelder Moreno, er han akkurat tilbake fra et benbrudd, men Tottenham-manageren føler han trenger en ny mann i forsvaret og stopperen fra hans gamle klubb Espanyol har også blitt fulgt tett i lengre tid.

- Får penger
Jay Rodriguez, som spilte for Pochettino i Southampton, har ikke spilt fotball siden mars, på grunn av skade, men manageren føler seg likevel trygg på at spissen vil gjøre en bedre jobb enn det Adebayor og Roberto Soldado gjør.

Når det gjelder Paulinho, Chiriches, Lennon og Townsend, skal Tottenham være villig til å lytte til bud fra andre klubber. Framtiden til Adebayor, Vertonghen og Dembele er også usikker og de kan forsvinne i januar.

Det er ventet at Pochettino vil få penger til rådighet av styreformann Daniel Levy og eieren, men han må trolig også spe på budsjettet med noen salg.

Tottenham står med 20 poeng etter 14 runder og er nummer ti på tabellen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere