*Nettavisen* Sport.

- Trenere er spesielle folk

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Freddy dos Santos har ingen planer om å gå i Martin Andresens fotspor.

12.10.11 18:08

VALLE (Nettavisen): Det nærmer seg slutten av Freddy dos Santos' karriere som toppspiller.

Etter ti år i Vålerenga har 35-åringen bestemt seg for å legge skoene på hylla etter årets sesong.

Lysketrøbbel
Med fem kamper igjen å spille av årets sesong, har dos Santos problemer med lysken, noe som kan sette ham på sidelinjen i fredagens kamp mot Viking.

- Jeg sliter litt med lysken fortsatt, og det ser litt stygt ut med tanke på kampen mot Viking, sier Dos Santos til Nettavisen.

Selv om skaden kan stikke kjepper i hjulene for de siste kampene i karrieren hans, er det ikke aktuelt å fortsette ett år til.

- Den avgjørelsen er tatt for en stund siden, og jeg er sikker. Det blir både litt vemodig og litt godt. Neste år begynner jeg i TV2, så jeg kommer jo til å jobbe med samme tema, men jeg kommer til å savne garderobemiljøet og stemningen før kamp.

- Trenere er spesielle
Til tross for at han har lang erfaring som spiller på toppnivå i Norge, ser ikke dos Santos på seg selv som noe treneremne.

- Trenere er spesielle folk. De tenker på fotball hele tiden. Jeg vet ikke om det er noe for meg, sier dos Santos.

Han har, først og fremst, fokus på å kunne avslutt karrieren med stil.

- Vi tok sølv i fjor, og jeg hadde håpet at vi kunne ta enda et steg i år, men det løpet er kjørt nå. Vi hadde en dårlig vårsesong, som ødela håpet om å gå helt til topps, men vi kan ta medalje.

- Skal nyte de siste ukene
Dos Santos tror på en tøff kamp mot Viking, med eller uten ham på banen.

- Det blir uansett en tøff kamp. Viking har blitt bedre og bedre utover sesongen - som oss. De har også noen spillere med ekstraordinære ferdigheter som vi må se opp for, mener den tidligere Molde-spilleren.

Med halvannen måned igjen av sin aktive karriere, er dos Santos fast bestemt på å gjøre mest mulig ut av sin siste periode som fotballspiller.

- Det er ikke lenge igjen nå. Jeg får bare nyte de siste ukene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.