*Nettavisen* Sport.

- Treneren elsker det jeg gjør

NYTT POENG: Tarik Elyounoussi og Hoffenheim fikk med seg et viktig poeng fra møtet med Mainz. Foto: Imago/eibner (All Over Press)

Tarik Elyounoussi som suksessen i Tyskland.

26.09.14 23:52

MAINZ 05 - HOFFENHEIM 0-0:

Fredag spilte Tarik Elyounoussi hele kampen da hans Hoffenheim fikk med seg ett poeng i toppkampen mot Mainz 05 i den tyske Bundesligaen.

Selve oppgjøret var ikke av det minnerike slaget, men ett poeng betyr likevel at nordmannens klubb fortsatt er ubeseiret denne sesongen.

Etter seks kamper ligger Elyounoussis klubb på tredjeplass på tabellen med ti poeng. Kun fredagens motstander Mainz og Bayern München er foran.

- Tøff match
Den norske landslagsspilleren sier det var viktig med poeng mot Mainz.

- Det var en tøff match, med mye løping og fighting. Det var ikke så mange store sjanser og banen var litt dårlig. Men vi er fortsatt ubeseiret og det tar vi med oss. Mainz er et godt hjemmelag og slo Borussia Dortmund hjemme sist, sier den norske Hoffenheim-proffen på telefon med Nettavisen fredag kveld.

Elyounoussi står bokført med tre scoringer så langt denne sesongen og har dermed kun én mann foran seg på toppscorer listen i tysk fotball.

Tre ligamål, er tre mer enn han nettet hele forrige sesong i Hoffenheim.

- Jeg fikk en god sommerferie. Jeg fikk koblet skikkelig av. I fjor fikk jeg bare fire dager ferie etter overgangen fra Rosenborg. Det har gjort at inngangen til denne sesongen har vært mye bedre. Både fysisk og psykisk. Jeg har fått koblet av og gjort andre ting i ferien. Da jeg kom tilbake var kroppen frisk.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFF KAMP: Tarik Elyounoussi i duell med Daniel Brosinski. Foto: Daniel Roland (AFP / NTB scanpix)


- Det har litt å si. Det andre som er viktig, er at jeg har fått mer erfaring. Selv om det gikk som det gikk forrige sesong, var det en bra sesong. Jeg bruker den erfaringen nå, det jeg vet om motstanderne og ligaen. Den gode formen nå i høst er en kombinasjon av ferien og erfaring, sier kantspilleren.

- Best i alt
26-åringen forteller at han i sommer bestemte seg for å være best i alt, både på trening og i kamp, denne sesongen og at han nå får igjen for det.

- Kroppen var bra i oppkjøringen og jeg scoret i alle kampene. Jeg var på hugget fra start av. På alle tester scoret jeg best. Det var viktig for meg å være best i alt. Selv om vi spilte mot lag fra femte-sjettedivisjon, ønsket jeg å være best. Vi spilte alle 45 minutter da og det var viktig å gjøre et godt inntrykk. Jeg har fått gode tilbakemeldinger, som jeg har bygd videre på.

- Nå scorer jeg mål og har bra med selvtillit. Jeg har blitt 26 år og er mer rolig enn tidligere, jeg blir ikke stresset. Jeg bruker erfaringen jeg har opparbeidet meg. Vi er fin spillergruppe her og måten vi spiller på passer meg bra. Jeg er en kantspiller som løper mye og treneren elsker det jeg gjør, sier han.

- Kul sesong
Nå håper han Hoffenheim kan fortsette å plukke poeng i Bundesligaen.

- Det gikk litt opp og ned i fjor. Vi scoret mye, men slapp også inn mye. Nå er vi mer solide som lag. Vi slipper til lite sjanser. Møtet med Freiburg var en litt rar kamp og det ble 3-3 der, men mot Mainz er vi solide bakover igjen. Vi hadde veldig godt av sesongen i fjor og vi har lært å sette pris på at ett poeng, faktisk er et poeng. Vi har ikke tapt på seks kamper, sier 26-åringen.

- Det er en god følelse. Nå har vi hatt tre kamper på syv dager. Nå ser vi fram til en god treningsuke, så er det ny kamp mot Schalke etter det. Der går vi for seier. Det er mange gode lag i Tyskland, så alle kamper lever sitt eget liv. Men det gjør ligaen så jæklig gøy. Det er bare tøffe lag og du vet aldri hva som venter. Vi har fått en bra start og skal bygge videre på den. Da kan dette bli en jævlig kul sesong for Hoffenheim, avslutter den norske proffen.

Lørdag fortsetter runden i Bundesligaen med seks nye kamper.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag