RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Treneren får en voldsom oppgave

FOR EN TRIO! Luis Suarez, Lionel Messi og Neymar utgjør Barcelonas angrep neste sesong.
FOR EN TRIO! Luis Suarez, Lionel Messi og Neymar utgjør Barcelonas angrep neste sesong.
Sist oppdatert:
- Det går an å få vondt i magen av for mye godteri, sier Petter Veland.

Fredag ettermiddag bekreftet Liverpool at Luis Suarez er solgt til Barcelona. Uruguayaneren har skrevet under for fem år, og overgangssummen skal ifølge britiske medier ligge på mellom 700 og 800 millioner kroner.

Overgangen har lenge ligget i kortene, men først nå gikk det opp for mange at Barcelona kan mønstre en angrepstrio med Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar kommende sesong. Det er intet mindre enn vanvittig.

TIDENES BESTE? Petter Veland kan ikke huske en bedre angrepsrekke.

- Tidenes angrepsrekke
Nettavisen-blogger og La Liga-ekspert Petter Veland er usikker på om verden har sett en bedre angrepstrio spiller for spiller.

- Nå har ikke jeg oversikt over alt som rørte seg på 70- og 80-tallet, men jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er tidenes angrepstrio, sier Veland til Nettavisen.

- Du har Messi, som av mange regnes som tidenes beste fotballspiller, du har Suarez, som har bøtta inn mål i Premier League, og du har Neymar, som regnes som den neste store og er den spilleren med høyest markedsverdi i Sør-Amerika.

Klinsj?
Veland er imidlertid klar på at Barcelona-trener Luis Enrique har en svært stor oppgave foran seg, når han skal få trioen til å fungere optimalt sammen.

- Det er en voldsom arbeidsoppgave for Luis Enrique. Jeg så et godt sitat på Twitter i stad. "Det er mulig å få vondt i magen av for mye smågodt" eller noe slikt.

- Det er selvfølgelig mulig at det ikke kommer til å klaffe mellom alle disse stjernene. Vi så jo et eksempel på det da Zlatan var i Barcelona. Mange spådde at det ikke kunne gå galt, men det klikket verken på eller utenfor banen mellom han og Messi, sier Veland.

Han er imidlertid klar på at det er ting som taler for at det kan gå bedre denne gangen.

- Fordelen for dem er at de kommer fra samme kontinent. De har alle startet i Sør-Amerika og endt opp i Barcelona, så de sitter på en måte i samme båt. Samtidig tror jeg Messi lærte mye av Zlatan-episoden. Jeg tror alle skjønner at de må gi av seg selv for å få noe tilbake.

- Barcelona vil få kjørt seg
Veland tror også at Barcelona kommer til å få mye negativt fokus rettet mot seg, for å ha hentet en spiller, som ved flere anledninger har pådratt seg lange karantener blant annet på grunn av biting.

- De kommer til å få kjørt seg av presse og moralister. Mange vil spørre hvordan en klubb som Barcelona kan hente en spiller som Suarez. Samtidig kan Barcelona si at de er en klubb som gir en ny sjanse og at han ikke har gjort noe galt der ennå. Klubben spilte jo en aktiv rolle da Suarez ba om unnskyldning, mens han fortsatt var Liverpool-spiller.

Luis Suarez fikk torsdag sin anke avvist av FIFA. Han må dermed fortsatt sone sin utestengelse fra fotball i fire måneder.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere