RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Treneren leder laget. Det er en enkel løsning å sparke han da

FERDIG: Harald Aabrekk fikk tirsdag formiddag sparken i Aalesund.
FERDIG: Harald Aabrekk fikk tirsdag formiddag sparken i Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norsk Fotballtrenerforening mener Aabrekk burde fått lengre tid på seg.

Tirsdag formiddag kom nyheten om at Harald Aabrekk har fått sparken i Aalesund etter kun fire offisielle kamper for klubben.

Svake resultater og manglende interesse har preget Aalesund i sesongstarten, og spillerne skal selv ha hatt et ønske om en forandring på trenersiden.

Fire kamper offisielle kamper for klubben er kort tid, og Aabrekk fikk dermed veldig kort tid på å vise at han er rett mann for jobben.

Norsk Fotballtrenerforening mener treneren skulle fått lengre tid på seg.

Daglig leder i foreningen, Teddy Moen, forteller til Nettavisen at trenere oftest får skylden hvis klubben møter motgang.

- Et styre må alltid være med å ta en del av kritikken. Når et lag ikke presterer etter forventningene så er det mange som må dele på skylden. Det er en del av det. Spillere, styre og treneren må dele på det her. Men som oftest er det treneren som må ta støyten. Men det er treneren som leder laget, og det er en veldig enkel løsning å sparke han da, sier Moen til Nettavisen.

Han mener styret nå må vurdere situasjonen slik at det samme ikke skjer igjen.

SKULLE SITTET LENGRE: Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening mener Aabrekk skulle fått mer tid. Foto: Norsk Fotballtrenerforening

- Det er klart at styret må vurdere hva slags prosess de gjorde da Aabrekk ble ansatt og hva som blir gjort for å avslutte det her. Det kan også hjelpe å hente inn noen fra utsiden som kan se på situasjonen utenfra. Også må styret prøve å forhindre at dette skjer igjen, sier Moen.

Han syns hele situasjonen er lei og forteller at Trenerforeningen håpet Aabrekk skulle få mer tid.

- Det er alltid beklagelig når en trener får beskjed om å gå, og spesielt etter kun fire spilte kamper av årets sesong. Det er alt for kort tid å vurdere en trener på. Beklagelig for Harald Aabrekk og norsk fotball, forteller han.

- Kan du huske at noen har fått sparken så tidlig før?

- Nei, det kan jeg ikke huske. Hvert fall ikke på det nivået vi snakker om nå i norsk fotball.

I en pressemelding fra klubben står det at Aabrekk ikke lenger hadde den nødvendige tilliten i spillergruppen. Moen mener at spillerens innflytelse kan slå begge veier.

- Spillerne er alltid involvert i slike prosesser. I Norge har vi en tradisjon at spillerne, som i alle andre yrker, blir involvert i slike handlinger. Men i Norge har nok spillerne mer innflytelse enn i andre land. Det kan slå begge veier. Det er viktig å involvere folk, men samtidig må spillerne ta ansvar de også.

Han vil ikke uttale seg om hvordan Aalesund har behandlet situasjonen, men mener at treneren skulle fått lengre tid på seg.

- Både meg selv og trenerforeningen syns at fire kamper blir alt for kort tid og vurdere treneren på og det opplegget som var. Aabrekk burde fått mer tid på seg før en vurdering skulle bli tatt. Det er fortsatt mange poeng å spille om, forteller Moen.

Harald Aabrekk har tidligere trent Sogndal, Tromsø, Brann og Haugesund.

Han blir dermed den første treneren i årets Tippeliga som får sparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere