RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trist å se på Fellaini

FÅR GJENNOMGÅ: Manchester Uniteds Marouane Fellaini får krass kritikk. Her i duell med Southamptons Ryan Bertrand (venstre) og Victor Wanyama.
FÅR GJENNOMGÅ: Manchester Uniteds Marouane Fellaini får krass kritikk. Her i duell med Southamptons Ryan Bertrand (venstre) og Victor Wanyama. Foto: Adrian Dennis (Afp)
Sist oppdatert:
Manchester United vant for femte gang på rad. Marouane Fellaini kan ikke ta mye av æren for det.

SOUTHAMPTON - MAN. UTD 1-2:

Manchester United tok en sterk 2-1-seier mot overraskelseslaget Southampton mandag kveld.

United står nå med fem strake ligatriumfer, og har lagt bak seg en rekke gode kamper, men imponerte ingen på St. Mary's mandag.

Med en nykomponert bakre treer og spillere i uvante posisjoner lugget det fælt for Louis van Gaals menn, til tross for at de til slutt dro i land en noe ufortjent trepoenger etter to scoringer av effektive Robin van Persie.

- Veldig skuffende av United. I dette systemet har de ikke imponert, og flyr overalt som øre høner. De ser ut som de ikke tror på seg selv eller systemet, mener tidligere Premier League-spiller- og manager Steve Claridge overfor BBC.

Svak Fellaini
Særlig Marouane Fellaini (27) får gjennomgå for en svak prestasjon. Krølltoppen kostet United 260 millioner kroner da han kom fra Everton i september 2013, men har ennå til gode å vinne fansens tillit.

- Feilpasningen av Fellaini er helt hodeløs, påpekte TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter scoringen som ga Southampton 1-1.

Da hadde den hårfagre midtbanespilleren gitt bort ballen på håpløst vis på egen banehalvdel.

- Fellaini kan selvfølgelig ikke noe for at han ikke er god nok for United. Trist å se på, mener  Sandefjord-trener og tidligere Premier League-proff Lars Bohinen.

- Spiller Fellaini med to nummer for store sko i dag, eller? Herre min hatt! fulgte Sarpsborg 08-sportssjef Thomas Berntsen opp med.

Statistikken hans er uansett ikke helt gal. Fellaini traff ifølge FourFourTwo StatsZone på 42 av 50 pasninger, noe som tilsvarer pasningssikkerhet på 84 prosent. I tillegg gjorde han en god jobb i egen boks på dødballer og innlegg imot.

TØFFE TAK: Southamptons Maya Yoshida forsøker seg med et skudd. Fellaini, som ikke hadde en god dag på jobben, må bare stå og se på.


Van Gaal: - Ikke bra
United er nå på tredjeplass på tabellen etter 15 runder, åtte poeng bak ledende Chelsea.

Tomålsscorer og matchvinner van Persie er fornøyd etter kampen.

- Jeg har en god følelse, og jeg har hatt en god følelse de siste ukene fysikkmessig. I dag kunne jeg holde det gående hele kampen. Da kommer mål og målgivende også. Vi er glade for å være på vei oppover på tabellen, og nå gjelder det å holde momentum gående, sier nederlenderen til BBC.

Manager Louis van Gaal mener United må forbedre seg etter mandagens kamp.

- Vi mistet ballen for enkelt i første omgang. De eneste sjansene Southampton skapte, var de gangene vi mistet ballen. Til tross for resultatet var det ikke bra. Vi fikk en gave av Southampton, sier van Gaal.

Southampton-manager Ronald Koeman er skuffet etter kampen.

- Vi skapte flest sjanser, spilte best og hadde mest ballbesittelse. Jeg sa til guttene, vi tapte ikke mot United. vi tapte mot oss selv, sier Koeman til BBC.

Southampton står nå med tre strake tap i Premier League, og den gode formen ser ut til å ha forsvunnet. Likevel ligger de rødhvite på en overraskende femteplass etter 15 runder.

- Har jeg sett Southampton spille bedre? Ja. Dominerte de kampen og fortjente å vinne? Ja. United slapp med skrekken takket være to individuelle prestasjoner av Robin van Persie, sier Claridge til BBC.

Kampens første scoring kom etter bare 12 minutter, og det var gjestene som kunne juble først. José Fonte var tidlig ute med julegavene da han skulle sende tilbake til Fraser Forster, og Southampton-stopperen spilte ballen rett til Robin van Persie.

Alene med keeper gjorde han ingen feil og sendte United opp i 1-0-ledelse.

- En kardinalfeil av Fonte, men herlig avslutning av van Persie. Han ventet til Forster kom ut og satte ballen perfekt mellom beina hans, kommenterte  Claridge til BBC etter scoringen.

Men hjemmelaget slo tilbake. Marouane Fellaini ga bort ballen på håpløst vis inne på egen banehalvdel etter 32 minutter, og da tok de rødhvite vare på muligheten. 

Southampton-angrepet endte hos Graziano Pelle, og da ender der som regel med mål, også denne gang. Spissen dunket inn 1-1 fra kort hold.

Graziano Pelle: - Uten van Gaal hadde han vel blitt snekker

UTLIGNET: Southamptons Graziano Pelle seiler opp som et av årets kjøp.


I andre omgang var Shane Long svært nær å sende vertene opp i 2-1, men marginene var på Uniteds side.

Det var de også 20 minutter før slutt, da Robin van Persie igjen snek seg løs på bakre stolpe.

Nederlenderen omsatte en herlig dødball fra Wayne Rooney i mål på vakkert vis fra skrått hold, og dermed tok bortelaget ledelsen, fortjent eller ei.

Southampton klarte aldri å slå tilbake, og dermed endte det 1-2 i en morsom fotballkamp.

En kamp i kampen var mellom de to lags managere Louis van Gaal og Ronald Koeman. De nederlandske trenerne har vært bitre fiender siden de jobbet sammen i Ajax i starten av 2000-tallet.

Det var van Gaal som kunne juble høyest mandag kveld.

LES OGSÅ:- Vi blir aldri venner

Southamptons neste Premier League-kamp spilles 13. desember, når Burnley venter på bortebane. Manchester United møter Liverpool til storkamp på Old Trafford dagen etter.

P.S: Uniteds skadeproblemer fortsetter. Mot Southampton måtte Chris Smalling gi seg etter bare et kvarter. Det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden er.

P.P.S: Kommentarfeltet stenges automatisk klokken 23 hver kveld, men diskuter gjerne kampen videre på våre Facebook-sider.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere