*Nettavisen* Sport.

- Trist for italiensk fotball

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Steinar Nilsen synes den italienske fotballskandalen er trist, men er glad for at den får konsekvenser.

15.07.06 17:00

Tromsøs sportssjef fikk seks kamper for AC Milan i Serie A i 1997/98-sesongen før han ble solgt videre til Napoli. Det banker derfor fortsatt en liten italiener i den gamle forsvarerens hjerte.

- Jeg synes det var overraskende at Milan blir trukket ut av Champions League. Jeg hadde forventet at de kun skulle få en nasjonal straff, sier Nilsen til TV2 Nettavisen.

- De andre klubbenes straffer var imidlertid som forventet.

- Og fortjent?

- Dommene er vel ikke urettferdige i seg selv. Det er likevel vanskelig å uttale seg om det er fair eller ikke, siden jeg ikke kjenner hele saken i detalj.

- Men når det er sagt, så synes jeg det er meget bra at urent spill får konsekvenser. Det moralske og det etiske bør - og skal - være overordnet.

- Merket ingenting

- Overrasket fotballskandalen deg?

- Ja, jeg ble veldig overrasket over at den var så omfattende og involverte så mange lag. Det er virkelig trist for alle oss som elsker italiensk fotball.

- Merket du noe til det skitne spillet i din Milan-tid?

- Nei, jeg merket ingenting. Dette er noe som foregår på et helt annet nivå, og ikke blant spillerne i klubben.

- Men, klart det var jo noen rykter og småsnakk. Det var riktignok uten noe særlig hold, og ble ytret av spillere som ville gjøre seg interessante, tror Nilsen.

- Kommer tilbake

Nilsen, som fikk heltestatus i Milan etter sitt supermål mot Inter i 5-1 seieren i Coppa Italia, føler seg sikker på at de involverte klubbene kommer tilbake.

- De kommer tilbake alle sammen. De som tror noe annet, tar feil. Både Milan og Juventus råder over så store økonomiske midler så de vil reise seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag