RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trodde de skulle skape én sjanse, i hvert fall

Foto: Scanpix/Berit Roald
Sist oppdatert:
Tommy Høiland er litt skuffet over motstanden fra Ull/Kisa.

ULLENSAKER/KISA - SANDNES ULF 0-4

Ullensaker/Kisa har sensasjonelt skaffet seg en gyllen mulighet til å sikre tippeligaspill i 2013-sesongen etter at Sandefjord og Bodø/Glimt ble slått i kvalifiseringskamper.

Etter hjemmekampen mot Sandnes Ulf, som er den første av to kamper som avgjør hvem som kniper den siste plassen i Tippeligaen neste sesong, ser det imidlertid veldig vanskelig ut.

Gjestenes Morten Bertolt, Christian Grytkjær, Marius Helle og Bjørnar Holmvik scoret hvert sitt mål og sørget for at tippeligalaget har et meget godt utgangspunkt før returen i Sandnes til helgen.

Høiland advarer
Sandnes Ulfs angrepsspiller Tommy Høiland er klar på at det er en del som skal til for at laget hans nå skal klare å rote bort forspranget.

- Ja, nå skal det mye til, men vi skal ha i bakhodet at Ull/Kisa ledet 4-0 borte mot Sandefjord også, så alt kan skje, sier Høiland til Nettavisen.

Han innrømmer at han hadde ventet litt mer motstand på Jessheim i onsdagens kamp.

- Jeg hadde ventet at de i det minste skulle skape én sjanse, men det gjorde de ikke. Vi viste at når vi står på og jobber steinhardt som et lagt, er vi mye bedre enn dem.

Han er ikke redd for at han er lagkameratene skal ta for lett på oppgaven i returkampen.

- Det skal nok gå greit. Hvis vi viser samme moral som vi gjorde her i dag, så skal vi igjen vise at vi er et bedre fotballag, sier spissen.

Ropte på straffe
Rogalendingene gikk rett i angrep i onsdagens kamp og allerede etter ett minutt gikk Steinthor Freyr Thorsteinsson i bakken etter duell med Pål Steffen Andresen inne i sekstenmeteren.

Reprisene viser at den tidligere LSK-stopperen var på beinet til islendingen, men dommer Tom Harald Hagen vinket spillet videre.

Sandnes Ulf fortsatte å trykke på, og Tommy Høiland var nær ved å sende gjestene i føringen da han sendte av gårde en suser mot det høyre hjørnet fra 20 meter. Arnold Origi gjorde en god redning.

Scoringen kom etter 24 minutter etter et innlegg fra Sandnes' venstre side. Ballen havnet til slutt hos Morten Bertolt, som elegant plasserte ballen i hjørnet fra rundt 16 meter.

Tre kjappe
Det viste seg etter hvert at det er en viss forskjell på nummer 14 i Tippeligaen og nummer 6 i Adeccoligaen, og Sandnes ble noen nummer for store for Arne Erlandsens menn.

Christian Grytkjær sørget for at Ull/Kisa hadde et svært vrient utgangspunkt da han la på til 2-0 etter et innlegg fra Arnor Ingvi Traustason i andre omgang.

Enda verre ble det da Marius Helle økte til 3-0 fem minutter før slutt etter en corner.

Dagens perle var det Bjørnar Holmvik som sto for. Den tidligere Stabæk- og Brann-spilleren klinket til fra 20 meter, og ballen suste helt opp i krysset til 4-0.

Med fire bortemål, er det veldig mye som tyder på at Sandes Ulf Spiller tippeligafotball også i 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere