*Nettavisen* Sport.

- Trodde det var vår tur denne gangen

Foto: AFP/Scanpix

Nytt straffemareritt for England.

25.06.12 07:24

ENGLAND - ITALIA 0-0 (2-4 e. str.): Etter 90 minutter pluss tilleggstid hadde verken Italia eller England klart å finne nettet i Kiev, det til tross for at begge lag hadde hatt enorme sjanser.

Kampen gikk til ekstraomganger, men heller ikke der fikk vi en avgjørelse. Dermed måtte det hele avgjøres i en høydramatisk straffesparkkonkurranse.

Italia hadde riktig nok ballen i mål i det 114. minutt, da Antonio Nocerino dyttet kula opp i nettaket, men dommerteamet annullerte korrekt for offside.

Italia og England er to lag som ikke har spesielt god erfaring med å avgjøre kamper på straffesparkkonkurranse.

Italia røk blant annet på straffesparkkonkurranse i VM-semifinalen på hjemmebane i 1990 og i VM-finalen mot Brasil fire år senere. Da ble Roberto Baggio syndebukk.

England på sin side har kun vunnet én av de seks straffesparkkonkurransene nasjonen har vært involvert i. Det skjedde mot Spania under EM i 1996.

Cole ble syndebukk
Ellers har det blitt begredelige nederlag som det mot Tyskland i semifinalen av det samme EM, eller for eksempel nederlaget mot vesttyskerne i semifinalen under VM i 1990.

Søndag var det Mario Balotelli som åpnet showet, og scoret. For England satte Steven Gerrard den første ballen i nettet bak Gianluigi Buffon.

Deretter bommet Ricardo Montolivo for Italia, mens Wayne Rooney scoret for England. På neste straffe tok Andrea Pirlo en «Panenka» og det sto 2-2.

Da Ashley Young banket ballen i tverrligger var lagene like langt igjen. Antonio Nocerino gjorde ingen feil, men det gjorde Ashley Cole på sin straffe.

Klikk på bildet for å forstørre.

- En ny tragedie
Dermed var det opp til Alessandro Diamanti og Brescia-spilleren gjorde det han skulle. Dermed ble det på ny straffesorg for England.

- Når du kommer foran i en straffesparkkonkurranse, så ber du om at det skal holde helt ut. Men all ære til Italia, de hadde turen med seg denne gang, sier Englands Steven Gerrard.

- Gutta bak der var fantastiske i dag, men nok en gang endte det i tragedie i for oss, og det er vanskelig å takle, sier Liverpool-spilleren til UEFA.com.

Kapteinen mener likevel at engelskmennene kan reise hjem fra EM med hodene høyt hevet.

- Det hjelper likevel ikke mot sorgen. Jeg føler at gutta ga alt i dag. Jeg trodde kanskje vi skulle ha litt flaks denne gangen, men det skulle i gå slik, sier Gerrard.

Misbrukte store sjanser
Det startet svært friskt i Kiev og begge lag spilte seg til store sjanser. Italia hadde et lite initiativ innledningsvis og fikk også den første store sjansen.

I det 4. minutt banket Daniele De Rossi til fra distanse. Skuddet var av den fantastiske typen og kula smalt i stolpen til Joe Hart i Englands bur. Svært nære scoring.

Lik etter fikk England en gigantsjanse. Glen Johnson startet angrepet på høyre kant og endte til slutt også opp som avslutter. En klasseredning av Gianluigi Buffon hindret scoring.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange hadde nok ventet at det var to defensive lag som skulle i aksjon søndag, men første omgang ble langt ifra kjedelig. England fikk flere gode muligheter.

Både Danny Welbeck og Scott Parker kom i gode scoringsposisjon i løpet av første omgang, men avslutningene fant ikke veien til nettmaskene bak Buffon.

For Italia var Mario Balotelli et uromoment på topp, og Manchester City spissen kom i det 26. minutt igjennom med Joe Hart. John Terry var imidlertid våken og fikk ryddet opp.

Samme mann kom også til en brukbar mulighet etter 39 minutter, men heller ikke denne gangen ble det gevinst. Som vanlig var det Andrea Pirlo som sto bak krempasningene til Italia.

Mot tampen av første omgang kom England på en flott kontring, men heller ikke denne gangen satt kombinasjonene perfekt, og dermed sto det fortsatt 0-0 til pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Italia tok kontroll
Etter pausen fortsatte sjansene å komme, og nå var det hovedsakelig Italia som skapte farligheter. Mario Balotelli fikk blant en gedigen mulighet til å sende de blå foran i Kiev.

Daniele De Rossi fikk imidlertid den første store sjansen etter pause. Roma-spilleren fikk avsluttet fra kort hold, men traff ikke helt rent og ballen gikk utenfor mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Noen minutter prøvde De Rossi seg fra distanse, og Hart måtte gi retur. Balotelli var på plass, men fra rundt åtte meter satte han ballen rett i Hart. Ricardo Montolivo misbrukte neste retur.

I det 60. minutt var Balotelli på farten igjen. Denne gangen viste han muskler og tok ned ballen i duell med tre motspillere, og prøvde et brassespark, men ballen gikk over mål.

England hadde ikke hatt all verden å by på i andre omgang, men i det 65. minutt fikk Ashley Young sjansen fra rundt ti meter. Avslutningen gikk via Ignazio Abate og ut til corner.

Italia fortsatte å ha et overtak, og skape mest utover i omgangen, men England var heller ikke ufarlige. På tampen kom Wayne Rooney nær med brasseforsøk inne i feltet.

Ball i nettmaskene fikk vi imidlertid ikke oppleve i løpet av ordinær spilletid og kampen gikk til ekstraomganger. De ble også målløse, og det hele endte altså med straffesparkkonkurranse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.