*Nettavisen* Sport.

- Trodde mer på fred i Midtøsten enn på Downing med høyre

Foto: Getty Images/All over Press

Stewart Downing overrasket mange med sin fantastiske scoring.

26.10.12 08:58

LIVERPOOL - ANZJI 1-0:

Stewart Downing har hatt en vanskelig overgang fra Aston Villa til Liverpool og står fremdeles uten scoring for de røde i Premier League.

Mange kritikere har mistet tålmodigheten med den tidligere Aston Villa-spilleren, men i Europa League-møtet med Anzji Makhatsjkala viste kantspilleren et glimt av hva han kan utrette.

Med en fantastisk scoring sørget han for at Liverpool tok tre viktige poeng og klatret helt til topps i Gruppe A.

Lars Tjærnås innrømmer at han ble svært overrasket da Downing sendte en suser med høyrefoten opp i krysset.

«I valget mellom å tro på evig fred i Midtøsten eller at Downing skulle score med en suser med høyrebenet, ville jeg trodd på det første.» skrev fotballeksperten på Twitter underveis i kampen.

Rodgers: - Downing er briljant
Brendan Rodgers var glad for at det var nettopp Downing som fikk æren av å avgjøre kampen.

- Han scoret et herlig mål. Han er en briljant teknikker med begge bein. Han har hatt det tøft her, men han er en bra fyr, en viktig del av laget, og han ble godt mottatt av The Kop, sier Rodgers til BBC.

Liverpool-manageren berømmet også lagprestasjonen i møtet med Samuel Eto'o og co.

- All ære til spillerne. Vi hadde god kontroll på kampen, men måtte grave dypt etter avgjørelsen. Jeg har ikke tenkt på derbyet ennå. Med denne stallen, er det én kamp om gangen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'vqtn4jnb0mm414qa5fnw9m5r7', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-vqtn4jnb0mm414qa5fnw9m5r7', 'eplayer14');

Stor Shelvey-sjanse
Det var langt ifra ufortjent at Liverpool stakk av med alle poengene i torsdagens kamp.

Hjemmelagets beste sjanse i førsteomgang kom etter at Luis Suarez vant ballen på midten og satte fart mot mål. Uruguayaneren fant Jonjo Shelvey, som burde gjort 1-0, men skuddet føyk over mål.

Også Oussama Assaidi viste lovende takter på fra sin kantposisjon. Marokkaneren gjorde et flott stykke arbeid da han vant igjen ballen inne i sekstenmeteren og fikk avsluttet på mål. Skuddet ble imidlertid greit plukket av Vladimir Gabulov.

I motsatt ende viste Samuel Eto'o seg som gjestenes farligste spiller. Det skulle kanskje bare mangle da kameruneren innkasserer rundt tre millioner kroner i uka.

Det skulle imidlertid gå 45 minutter før russerne fikk sendt av gårde et skudd mot Liverpool-målet. Fedor Smolov var mannen bak avslutningen, som snek seg utenfor stolpen til Brad Jones.

Klikk på bildet for å forstørre.

Downing-kanon
Liverpool, som møter Everton til Merseyside-derby kommende helg, fortsatte å skape de største sjansene etter pause, og Steven Gerrard fikk en gyllen mulighet da han fikk stå helt upresset inne i boksen og avslutte. Headingen gikk utenfor mål.

Scoringen skulle komme, og den kom fra et litt uventet hold. Stewart Downing, som fortsatt har til gode å score for Liverpool i Premier League, sendte Liverpool i ledelsen på fantastisk vis.

28-åringen tok med seg ballen inn i banen fra sin backposisjon og fyrte av et glitrende skudd, som snek seg helt oppe i hjørnet bak Gabulov.

Flere scoringer ble det ikke, og Liverpool kan dermed ta med seg tre viktige poeng og se framover mot Merseyside-derby kommende helg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag