RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tromsø kan ta gullet

Sist oppdatert:
Mini Jakobsen tror Tromsø har gode muligheter til å holde unna for Rosenborg. - Det er ikke tilfeldigheter og flaks som gjør at de topper tabellen, sier Mini. Hva mener du?

- Jeg tror de har en sjanse til å stå løpet ut. De har spilt 16 kamper på rad uten å tape. Det er ikke tilfeldigheter som gjør at de leder, understreker den tidligere Rosenborg-profilen.

Medgangsbølge
- Spillerne får en voldsom selvtillit når de gjør slike gode prestasjoner. De flyter på en bølge av medgang. Fotball spilles med beina, men det som er inne i hodet har jævla mye å si også.

- Når jeg hadde driblet Geirmund Brendesæter to ganger, visste jeg at jeg hadde overtaket resten av kampen, flirer den tidligere Rosenborg-vingen.

Mini tror det er viktig for Tromsø-spillerne å huske å kose seg med seieren, og tror ikke sindige nordlendinger tar av etter drømmeåpningen på sesongen.

- Man skal nyte øyeblikket, og ikke bare snakke om å beholde bakkekontakten. Har man begge beina på bakken kommer man ingen steder, minner han om.

Trenerne har æren
Den frittalende bodøværingen berømmer TILs nykomponerte trenerduo for jobben de har gjort med fjorårets bunnlag. Tromsø har ikke gjort endringer i spillerstallen, men hentet inn Per Mathias Høgmo og Otto Ulseth som nye trenere etter den begredelige fjorårssesongen.

- Vi i media er de første til å sparke trenere. Da må vi også være flinke til å rose når det er fortjent. Og det er det virkelig nå. Trenerne må ha gjort en genistrek. De skal ha veldig mye skryt og ros.

Rosenborg kommer
Med hjerte i Rosenborg har det ikke vært veldig gøy å følge seriestarten for Mini. Men han mener at mye av kritikken mot de siste 12 sesongers seriemestere er ufortjent.

- Det er viktig at de ikke får panikk og mister hodet. Jeg mener Rosenborg har vært det beste laget i de fire første kampene, både når det gjelder spill og sjanser. Problemet er at laget har slitt med å skape sjanser og score mål. Men Rosenborg kommer nok, forsikrer Mini.

Og det kan han gjøre med de siste 12 års statistikk i ryggen. Bare fem ganger har serielederen etter fem runder vært Rosenborg. De øvrige sesongen har Rosenborg-lokomotovet kommet rullende utover sommeren og høsten, mens vårens lag har gått på en smell. Hvert år uten unntak.

Bra for norsk fotball
- Det er ikke et spørsmål om Rosenborg kommer. Det gjør de alltid. Spørsmålet er om Tromsø holder koken. Og det tror jeg de har sjansen til.

- Hvis du klarer å se bort fra følelsene til Rosenborg - hva synes du om tanken på Tromsø som seriemester?

- Hvis vi får en annen seriemester er det selvsagt det beste for norsk fotball. Det er tvilsomt om det er det beste for norsk fotball med et annet lag enn Rosenborg i Champions League, men for interessen her hjemme vil det være veldig bra. Avslutter Rosenborg-patrioten.

Tror du Tromsø kan holde unna? Si din mening i feltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere