- Tror aldri jeg har vært med på noe lignende

BRUTALT: Start-spillerne bør kanskje la være å lese lokalavisen etter cupflausen mot Vindbjart.

BRUTALT: Start-spillerne bør kanskje la være å lese lokalavisen etter cupflausen mot Vindbjart. Foto: Montasje/Faksimile (NTB scanpix / FVN.NO)

Start-spillerne bør kanskje styre unna lokalavisen etter cupflausen mot Vindbjart.

07.05.15 13:28

SØR ARENA (Nettavisen): Hele seks Start-spillere får 1 på børsen av Fædrelandsvennen etter 0-4-slakten onsdag kveld.

Ingen utespiller får mer enn to på børsen, mes keeper Ingvar Jonsson får fire.

- Ikke uventet
Start-trener Mons Ivar Mjelde reagerer slik når Nettavisen forteller ham om den nådeløse dommen fra lokalavisen.

- Presterer du dårlig i dette selskapet, må du godta det du får. På Sørlandet hører man ikke så mye når det går bra, men mye når det går dårlig. Sånn er livet, vi er vant til det, sier Mjelde til Nettavisen torsdag formiddag.

SLAKT: Her er børsen etter Starts cupflause. Klikk for å forstørre bildet. Foto: Faksimile (FVN.NO)

- At det blir litt slakt etter en sånn prestasjon, er ikke uventet. Brann gikk jo videre i cupen, men det var en del spillere som fikk én på børsen der også. I hvert fall tre spillere, så de hadde fortjent å ryke ut, legger Start-sjefen til.

- Har du trent et lag som har fått seks enere før?

- Nei, det har jeg ikke. Det er ikke noe kjekt, men media må få lov til å slakte prestasjonen om den er dårlig. Det er en del av gamet, sier Mjelde.

- Bekmørkt
Fædrelandsvennen-journalist Håvard Karlsen var blant dem som satte karakterer på Start-spillerne. Han var til stede på Sør Arena torsdag, og der forklarte han hvorfor avisen valgte å være såpass nådeløse med Kristiansands, på papiret, beste fotballspillere.

På sine 10 år i avisen, kan han aldri huske å ha gitt Start-spillerne dårligere poeng.

- Jeg tror jeg aldri har vært med på å sette en «ener» på en Start-spiller, sier Karlsen til Nettavisen.

- Det var begredelig fra start til slutt av samtlige spillere. De var ikke fra starten av. Det var ingen innsats. Alt de foretok seg var veldig upresist. Det var rett og slett bekmørkt, forklarer Karlsen.

- Hvordan har tilbakemeldingene vært på avisens børs?

- Det har vel ikke vært så mange, men flere mener at vi kanskje burde ha delt ut elleve poeng til hele laget – ett poeng til hver spiller, forteller Karlsen.

Nå håper han Start tar seg sammen før oppgjøret mot Molde førstkommende helg.

- Samtlige bør bli dritsure på seg selv for prestasjonen. De bør reise seg til en tøff bortekamp mot Molde, men det blir ikke lett, sier journalisten.

SATTE BØRS: Fædrelandsvennen-journalist Håvard Karlsen. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- Én dårlig kamp
Mjelde ledet startspillerne i en lett restitusjonsøkt på Sør Arena torsdag. Med cup-exiten litt på avstand, har han fortsatt ingen gode svar på hvorfor kampen ble som den ble.

- Vi må bare erkjenne at vi ikke var på det nivået vi ønsker å være. Nå har vi stilt noen spørsmål og prøvd å involvere spillergruppen, og vi evaluerer alt fra treningssyklus til innhold i treningsuka, sier Mjelde.

Nå ber han spillerne se fremover og prøve å glemme det pinlige nederlaget.

- Det handler om å sette dette litt i perspektiv. Det var én dårlig kamp, og den smerter og gjør vondt, men det er såpass mye positivt hittil i sesongen at vi må prøve å komme tilbake på sporet, sier Mjelde.

- Hvordan er stemningen i garderoben?

- Vi er bleke, men fattede, sier Start-sjefen.

Mathisen-melding
Start-fadesen fikk Jesper Mathisen til å reagere på Twitter:

- Pappa (Start-legenden Svein Mathisen, red. anmerk) snur seg ikke i grava. Han er på vei opp, skrev Start-spilleren på nettsamfunnet.

2. divisjonslaget vant 4-0 etter scoringer av Øyvind Gausdal, Christian Follerås og Gausdal igjen. Helt på tampen la Thomas Zerichow på til 4-0.

- Vi ble så til de grader pissa på. Det er ikke så mye mer å si om denne kampen, sa Kristoffer Ajer til Fædrelandsvennen.

Dermed må Mons Ivar Mjeldes menn, som er spådd en tøff sesong i den øverste divisjonen, konsentrere seg om Tippeligaen resten av året.

Første test: Molde på bortebane søndag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag