*Nettavisen* Sport.

- Tror dere at dere er fotballkonger?

Foto: Ole-Johnny Myhrvold (Glomdalen)

Tom Nordlie lot spillerne få høre det på onsdagens Kongsvinger-trening.

21.09.11 17:24

Glomdalen.no: Tom Nordlie holdt trykket oppe på den siste treningsøkta før kveldens kamp mot Sandnes Ulf på Gjemselund.

– Tro dere at dere er fotballkonger? Bare for at dere har slått to drittlag? Skjerp dere. Bestemora mi spiller mer presise pasninger, ropte han.

Tydelig irritert
En tydelig irritert Tom Nordlie samlet tidlig spillerne rundt midtstreken for å få ut sin frustrasjon. Etter tiraden økte både stemmevolumet og intensiteten flere hakk i spillergruppa.

– Det er greit at vi slo HamKam, men den kampen er historie nå. Det må spillerne skjønne. Nå handler alt om å være 100 prosent klar til en ny kamp, understreker Nordlie.

Kai Olav Ryen er langtidsskadd. Men inne i peisestua sørger i hvert fall veteranen fra Eidskog for at «Nordlie-tabellen» henger synlig. Den viser to kamper, to seire og en målforskjell på 3–0.

- Kom til en gruppe som var rådvill
Sist KIL spilte to seriekamper uten å slippe inn mål, må du faktisk tilbake til 29. juni i 2008 for å finne. Men da endte en av kampene 0–0. Altså er det gått nesten tre sesonger før en KIL-keeper holdt buret rent i 180 minutter.

– Jeg kan ikke peke på en enkel forklaring. Men jeg kom til ei gruppe som var rådvill. Da blir det fort til at noen drar til venstre, mens andre drar til høyre. Fotballspillere trenger en tydelig leder som sørger for å få med alle til å dra i samme retning. Jeg er ikke spesielt overrasket over den solid starten, jeg vet at det bor mye i denne spillergruppa, sier Nordlie.

- Blir spennende til siste slutt
Sju kamper før slutt er målet klart:

– Vi ligger på tredjeplass på tabellen, som startet da jeg kom hit. Bare målforskjellen skiller fra førsteplassen. Målet er å vinne denne tabellen. Da er det i hvert fall ingen tvil om at KIL unngår nedrykk, selv om jeg tror det blir spennende helt til siste slutt, sier Nordlie.

Denne saken er levert av Glomdalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.