*Nettavisen* Sport.

- Tror ikke Ferguson har nummeret mitt

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Joshua King er realistisk om sjansene til å spille seg inn på Manchester United.

17.10.12 11:44

LARNAKA/OSLO (Nettavisen): Den norske Manchester United-spilleren kom inn fra innbytterbenken for fjerde gang på fire kamper da Norge tirsdag slo Kypros 3-1.

Seieren kom i stor grad takket være Joshua Kings innsats. Først skaffet han straffesparket som Tarik Elyounoussi satte i mål til 2-1, så scoret han selv 3-1-målet. Selv om han bare er en reservelagsspiller på klubbnivå, er han nå de heiteste navnet i norsk fotball.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Selv beholder Romsås-gutten beina godt plantet i parketten.

- Nå er det tilbake til hard jobbing i Manchester. Det blir tilbake til hard jobbing og prøve å spille meg inn på et A-lag som er ganske sterkt, smiler King overfor Nettavisen.

Ikke hørt fra United
Han tror ikke at posisjonen hans endres nevneverdig, selv om han nå har vist at han holder et internasjonalt nivå.

- Jeg har bevist det i fire kamper nå, mener jeg. Selvfølgelig legger de merke til sånt (i United), men jeg tror ikke det blir endringer med en gang jeg er tilbake på torsdag. Jeg må jobbe hardt og ta det derfra.

- Men de får dette med seg i Manchester?

- Ja, de får det med seg. Det tror jeg de fleste i Manchester United gjør.

På spørsmål om han har fått gratulasjoner av sir Alex Ferguson, smiler 20-åringen.

Han har ikke fått noen tilbakemeldinger fra klubben etter den strålende innsatsen mot Kypros, men har et ubesvart anrop han regner med kan være fra klubblaget.

- Nei, jeg har ikke fått noen tekstmelding fra Ferguson. Han har nok ikke nummeret mitt.

Fortsatt januar-frist
Han regner imidlertid med å ta en prat med Ferguson om framtiden sin. Og det ganske snart. King har tidligere gjort det klart at han har gitt seg selv en frist fram til januar med å spille seg til en plass på A-laget til Manchester United.

Klarer han ikke det, blir det mest sannsynlig et klubbskifte.

- Jeg vet at jeg er god nok for Premier League og håper jeg er i Premier League (etter januar), men jeg er ikke sikker på hva som skjer. Jeg må ta det når januar kommer. Først må jeg få tilbakemelding fra United på om de vil ha meg, og hvis de vil ha meg, må de flytte meg opp til A-laget fast. Hvis ikke det skjer, er det nok mulighet for at det blir klubbskifte, konkluderer King.

Konkurransen er i alle fall tøff. I Manchester Uniteds A-stall befinner det seg for tiden spisser som Wayne Rooney, Robin van Persie, Javier Hernandez, Danny Welbeck, Angelo Henriquez og Federico Macheda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.