*Nettavisen* Sport.

- Tror ikke på reprise

Foto: Pa Photos / Richard Sellers

Manuel Pellegrini har respekt for Tottenham.

29.01.14 09:42

I november ble Tottenham ydmyket etter alle kunstens regler da Manchester City vant 6-0. Onsdag møtes lagene igjen, og Manuel Pellegrini tror på tøffere motstand denne gangen.

0-6-tapet var begynnelsen på slutten for tidligere Tottenham-sjef André Villas-Boas.

Etter braktapet klarte aldri portugiseren å få Tottenhams spillere på rett kjøl, og tre uker senere fikk han sparken. Det skjedde etter at Liverpool slo Spurs 5-0 på White Hart Lane.

Tim Sherwood fikk noe overraskende jobben som ny Tottenham-manager, og siden da har laget vært i storform. Fem seirer og én uavgjort i serien, vitner om det.

- Det er viktig for oss å gå ut og prøve å vinne den kampen. Slik det var mot dem sist var ikke en normal kamp. Vanligvis scorer du ikke seks ganger mot Tottenham, sier City-manager Pellegrini.

Vil ha revansj
Sherwood sier at Tottenhams spillere har veldig lyst til å revansjere seg etter det ydmykende tapet i november.

- Forhåpentligvis kan vi rette opp det som skjedde. Alle kommer til å være 110 prosent klare for kampen mot City. Vi vet vi må være våkne og spille på vårt beste mot dem, sier Sherwood.

Manchester City kjemper om fire trofeer denne sesongen: Premier League, mesterligaen, FA-cupen og ligacupen.

I helgen fikk laget en vekker da Watford fra mesterskapsserien ledet 2-0 på Etihad i FA-cupens fjerde runde. En forrykende andre omgang med fire mål reddet avansement for City.

- Det var en viktig leksjon, for i fotball er forskjellen på seier og tap veldig liten. Vi hadde kanskje ikke den rette motivasjonen til den kampen, og du må spille bra for å slå lag fra Premier League eller mesterskapsserien, sier Pellegrini.

- Sju lag kan vinne
City, Arsenal og Chelsea har skaffet seg en luke i toppen av Premier League, men Pellegrini mener sju lag fortsatt kan vinne serien.

- Jeg tror Tottenham, Everton, Liverpool og Manchester United fortsatt har sjansen, sier chileneren.

Citys borteform har vært det eneste negative denne sesongen. Laget tapte fire ganger tidlig i sesongen, men siden tapet for Sunderland i november har City spilt fem bortekamper uten å tape. Fire av de kampene har endt med seier, én endte med poengdeling.

Pellegrinis menn har tatt 28 av de siste 30 poengene og er de flestes favoritt til å vinne gullet i mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.