RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tror mer på Atlético enn United

HELSPANSK KVARTFINALE: Atlético-manager Diego Simeone skal gjøre veien til Champions League-gullet tøff for Barcelona.
HELSPANSK KVARTFINALE: Atlético-manager Diego Simeone skal gjøre veien til Champions League-gullet tøff for Barcelona. Foto: Josep Lago (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
La Liga-eskpert tror Atlético kan slå ut Barcelona fra Mesterligaen.

I fjor beviste Tyskland seg som Europas store fotballgigant, ved å kapre hele finalen i Champions League, og utklasse både Barcelona og Real Madrid i semifinalene.

Spania klarte imidlertid å kvalifisere flest lag til kvartfinalene, og har gjentatt bragden i år. Både Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid skal kjempe om semifinaleplassene. De er allerede sikret å ha minst ett lag blant de fire siste, ettersom det ene kvartfinaleoppgjøret spilles mellom Barca og Atlético. 

Bookmakernes umiddelbare reaksjon til det helspanske oppgjøret var nok at Barcelona trekker semifinalestrået, men ifølge La Liga-ekspert Petter Veland, skal Lionel Messi og co. føle seg langt fra trygge på avansement.

- Atlético har så absolutt muligheter til å slå ut Barcelona. De har ingenting å tape, og kan sjokkere, sier Veland til Nettavisen.

Tror mer på Atlético enn United
Den Madrid-baserte klubben topper faktisk La Liga. Med ett poeng mer enn Barcelona og to poeng mer enn Real Madrid, ligger de an til å bli første klubb siden Valencia i 2004, som stjeler ligagullet fra de to spanske gigantene.

I tillegg har alle sesongens tre oppgjør mellom Atlético og Barca endt uavgjort (to ganger i Super Cupen, og én gang i La Liga).

- For å si det sånn, så er det større sjans for at Atlético slår ut Barcelona, enn at Manchester United slår ut Bayern München, mener Veland, som likevel vil sette pengene sine på Barca-seier.

- Atlético er underdog på grunn av Barcelonas historie og erfaring. Barca har en voldsom evne til å ta seg videre til semifinalen i Champions League, og er vant til å spille store kamper både hjemme og i Europa med korte mellomrom. Atlético er ikke vant til dette i det hele tatt. Jeg tror det kommer til å bli ekstremt jevnt, men jeg tipper at rutinen til Barcelona blir avgjørende.

HAR TRO PÅ ATLÉTICO: Men La Liga-ekspert Petter Veland tror rutinen til Barcelona blir avgjørende til slutt.

- Costa kommer til å spille
I forkant av tirsdagens spanske oppgjør har sladderpressen snakket om at Atléticos stjernespiss, Diego Costa, som har scoret flere mål enn Messi i La Liga denne sesongen, må stå over på grunn av en skade. Det vil i så fall være et enormt slag for Atlético, men Veland har ingen tro på at ryktene stemmer.

- Jeg tviler veldig på at han ikke starter i dag. Disse ryktene er nok en del av et mentalt spill før kampen. Han kommer til å spille.

Les saken: Diego Costa usikker mot Barcelona

Uansett, med eller uten Costa, seier eller tap, tror ikke Veland at Atlético-fansen vil være veldig skuffet dersom klubben ryker mot Barcelona. La Liga-eksperten mener faktisk at det kan gi hovedstadsklubben en stor fordel i den spanske sesongavsluttingen.

- Å være i kvartfinalen er i seg selv en stor suksess for Atlético. De vil fortsatt ha gjennomført en meget god sesong dersom de ryker mot Barcelona i Champions League. Dessuten vil de ha større sjans til å bli seriemester La Liga. Jeg tror det blir for tøft å vinne begge trofeene, både for Atlético, Barca og Real Madrid.

- Fiasko om Barca blir slått ut
For Barcelona, som tapte 7-0 sammenlagt mot Bayern i semifinalen i fjor, er det imidlertid mesterligagull som gjelder mer enn noe annet.

- Presset er stort på Barcelona. Det vil være en fiasko om de blir slått ut. De har mye å bevise etter skandalen mot Bayern i semifinalen i fjor. Det vil være katastrofe om de ender opp uten et eneste trofé i løpet av sesongen, og Champions League-tittelen står aller høyest. Det er her de har mest å bevise, mener Veland.

Den første av to kvartfinaleoppgjør mellom Atlético Madrid og Barcelona spilles på Camp Nou tirsdag klokken 20.45. Samtidig møter Manchester United Bayern München på Old Trafford. Begge kampene kan du følge LIVE i Nettavisens nye LIVE-system!

Begge returoppgjørene spilles 9. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere