RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje Scanpix

- Tror nesten ikke det jeg leser

Sist oppdatert:
RBK-profiler slakter styret etter melding om underskudd og oppsigelser.

Rosenborg gikk i 2011 med et underskudd på 26.3 millioner, og trønderne må nå kutte 30 millioner kroner, melder Adresseavisen.

Les mer om saken her

Nå går det mot oppsigelser på Lerkendal, og antall ansatte vil reduseres med ti årsverk.

Utvilsomt meget dramatisk for Norges største klubb.

- Er det første april?

Slik reagerer Mini Jacobsen når Nettavisen ringer og forteller om nyheten. Den gamle Rosenborg-profilen satte seg kjapt inn i saken, og sier følgende om det han leser:

- Jeg er sjokkert. I februar i fjor satt jeg på årsmøtet og hørte styret fortelle at de skulle gå i null. Nå går de altså med 26. 3 millioner kroner i underskudd. Jeg tror nesten ikke det jeg leser, sier Mini til Nettavisen.

- Burde vært gjort grep før
Tidligere Rosenborg-helt Bent Skammelsrud er i likhet med Mini oppgitt når Nettavisen ringer.

- Det blir gjort for sent, og de har gått i minus i flere år nå. Det burde vært gjort grep før, sier Skammelsrud til Nettavisen.

Skammelsrud står med 272 seriekamper for Rosenborg, og synes det er trist at det nå går mot oppsigelser og drastiske kutt i klubben han viet store deler av sin aktive karriere.

- Det er trist, for det er en klubb jeg er glad i, og som jeg har opplevd mye sammen med. RBK sa for noen år siden at de ikke skulle bli det nye IFK Gøteborg, men man må kanskje spørre seg om de ikke har gått i samme fella, sier Skammelsrud.

Sammenligner med Gøteborg
Det er lett å se sammenligningen. IFK Gøteborg var Sveriges fotballokomotiv gjennom mange år, men satsingen gikk over stokk og stein mot slutten av 90-tallet. Etter fire strake seriemesterskap måtte klubben gjennomføre drastiske kutt i klubbens organisasjon, og fortsatt sliter de med å komme tilbake til toppen av svensk fotball.

Skammelsrud mener Rosenborg har satset over evne i lang tid, til tross for at minustallene har vært der i mange år.

- De er kommet i en situasjon som ikke er bra, men jeg synes det er merkelig at det ikke er gjort grep tidligere, for det er ikke det første året de går i minus. Men de har bare fortsatt å dure på. Klubben hadde nok sett for seg at de sportslige resultatene hadde vært bedre. Nå må de verne om fotballaget, det er viktigst, sier Skammelsrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forventer styrets avgang
Mini Jacobsen forventer nå drastiske endringer i Rosenborgs styrerom.

- Styret må se seg selv i speilet. Jeg forventer at samtlige i styret stiller plassene sine til disposisjon, for her har man ikke gjort jobben sin.

- Du mener det er så dramatisk at samtlige i styret bør si opp?

- Hvis man er bedriftsleder og styrer en bedrift som går 26.3 millioner i underskudd, samme år som de skulle gå i null, da må man finne på noe annet. De har gamblet i flere år. I sommer kjøpte man tre spillere, og det er det jo styret som har godkjent. Det gjorde de til tross for at de visste at det gikk mot et dundrene underskudd. De må finne på noe annet, tordner Mini.

Han tenker på kjøpene av Mohammed-Awal Issah, Borek Dockal og John Chibuike, som alle ble RBK-spillere i løpet av sommeren.

- Dette er alvorlig
Mini får støtte av Skammelsrud i at klubben har satset over evne.

- Det har vel vært i Rosenborg som i andre norske klubber, de satser mer enn pengesekken holder. Nå må spillerne og hele klubben bidra, for dette er alvorlig, avslutter den gamle RBK-helten.

Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med Terje Svendsen tirsdag kveld.

Hva tror du om Rosenborgs fremtid? Diskuter under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere