Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tror nesten ikke det jeg ser av Vålerenga

Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Men to giganttabber måtte til for å velte Kjetil Rekdals plan.

STRØMSGODSET - VÅLERENGA 2-1:

DRAMMEN (Nettavisen): Det ble fort tydelig at Vålerenga ikke hadde noen planer om å underholde på Marienlyst lørdag kveld.

Kjetil Rekdal valgte å sende en fembackslinje på banen mot Godset, som ikke har tapt på hjemmebane siden juni 2011.

- Er det mulig?
Det gikk langt mellom hver gang Vålerenga var over midtbanen i første omgang, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

- Jeg tror nesten ikke det jeg ser av VIF. Er det mulig å være så defensiv mot et norsk lag? Har de mistet all tro på seg selv? spør Mini Jakobsen på Twitter.

Heller ikke Ole Martin Årst var imponert over hvor lite Vålerenga var villig til å ofre framover på banen.

- Vålerenga venter på at Godset skal score et par mål før de skal begynne å spille. VIF har heller ikke spillere som kan kjøre kontringer. Kongshavn må ha sitt livs kamp om de skal få med seg ett poeng, skrev den gamle storscoreren.

Rekdal: - Likegyldig
Kjetil Rekdal bryr seg lite om hva folk skriver på sosiale medier.

- Det er meg revnende likegyldig. Vi er ikke her for å underholde publikum. Vi har spilt åpent i utrolig mange kamper uten å stå igjen med noe. I dag prøvde vi en annen modell, sier Rekdal til Nettavisen.

- Mini lurer på om Vålerenga har mistet all tro på seg sjøl.

- Nei, det har vi ikke. Hva gjør vi de siste 25-30 minuttene i dag? Da spiller vi ganske greit. Kalkuleringen er at hvis vi hadde startet sånn (så offensivt) så hadde sjansene for å få noe med seg vært mindre.

- Jeg har ikke noe imot Mini. Han skal gjerne få være kritisk, men han har en oppgave, og jeg har en annen oppgave sammen med gutta mine: Å få Vålerenga til å overleve. Da kan jeg ikke bry meg om hva eksperter eller publikum mener.

Deila: - Lite utviklende
Ronny Deila mener det er en stor kompliment til Strømsgodset at Vålerenga spiller såpass defensivt.

- Det er ikke i tvil om at det er en kjempekompliment til oss. Det er andre lag også som har møtt oss på den måten der. At folk har såpass respekt for Strømsgodset, utvikler oss som lag. Vi har i dag 6-700 pasninger. Vi tar en god del flere valg offensivt enn Vålerenga gjør, og det gjør også at vi utvikler oss mest, sier Deila til Nettavisen.

- Kunne Strømsgodset spilt på samme måte?

- Den sitter langt inne. Da skal det virkelig være kniven på strupen. At man kan gjøre det i én kamp har jeg forståelse for, i og med at Vålerenga trenger poeng. Men det er lite utviklende over tid, å opptre på den måten.

Kjempetabbe
Det så imidlertid lenge ut til at Kjetil Rekdal og Vålerenga skulle få med seg ett poeng. Helt til Gudmund Kongshavn vartet opp med en skikkelig brøler.

Etter at Ola Kamara og Adama Diomande hadde brent flere gode sjanser i den første omgangen, sto Stefan Johansen fram og tok skuddansvar i den andre.

Marienlyst eksploderte i ekstase da landslagsspillerens skudd fra langt hold, lurte seg mellom beina på Kongshavn og i mål.

Målet kom særdeles ubeleilig for Vålerenga og Rekdal, som hadde planlagt å kjøre en mer offensiv taktikk den siste halvtimen.

Bojan Zajic, Diego Calvo og Torgeir Børven entret alle banen i håp om å redde ett poeng for Vålerenga. Førstnevnte lyktes med det da han på halv volley banket ballen i hjørnet bak Adam Larsen Kwarasey til enorm jubel i Vålerenga-leiren.

Kongshavn la seg flat
Dessverre for Vålerenga vartet Kongshavn opp med nok en tabbe da han bokset ballen i eget mål på en Strømsgodset-dødball rett før slutt.

Sisteskansen la seg langflat etter kampslutt.

- Det første målet er et skudd jeg skal ta. Det er ikke fryktelig mye mer å si enn det. På det andre målet knyter jeg nevene og skal bokse, men treffer totalt feil, sier Kongshavn til Nettavisen.

- Det er utrolig leit å gjøre det i en så viktig kamp og på det tidspunktet det skjedde, legger han til.

Strømsgodset topper nå Tippeligaen, med fire kamper igjen å spille. Vålerenga ligger på ellevteplass - fem poeng over kvalikk.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!