*Nettavisen* Sport.

- Tror Ødegaard og Dæhli har det veldig bra

Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard under fotball-landslagets trening på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Hva som egentlig foregår her, er heller uvisst.

Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard under fotball-landslagets trening på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Hva som egentlig foregår her, er heller uvisst. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Per Ciljan Skjelbred mener unggutta blir godt ivaretatt på landslaget.

08.10.14 11:26

Tirsdag fikk ungguttene Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard en dag fri fra pressen. Pågangen på de to er meget stor, og som kaptein erkjenner Per Ciljan Skjelbred et ekstra ansvar overfor de yngste på laget.

– Jeg har en rolle i dette laget og er en av de eldste spillerne. Jeg tror de to har det veldig bra i en fin gruppe. Alle på laget er flinke til å passe på hverandre. Det er én av oppgavene som et lag.

– Hva tenker du om at de slapp å møte pressen?

– De hadde vel andre ting å gjøre. Ellers har jeg ikke så mange tanker rundt det.

Mot Malta og Bulgaria er det samme hvordan Norge spiller så lenge det blir tre poeng, mener kaptein Per Ciljan Skjelbred.

Det har vært mye snakk om Norges nye måte å spille fotball på etter at Per-Mathias Høgmo tok over treneransvaret. Til tross for at Høgmo ser forbedringer, har svake resultater sørget for at landslaget har rast på FIFA-rankingen. Skjelbred mener det ikke er noen vei utenom.

– Det viktigste er at vi får til måten vi ønsker å spille fotball på og at vi utvikler fotballspillere. Det er en generasjon med tekniske spillere som kommer oppover nå, og det er veien vi må gå. Slik spilles fotballen i dag, punktum finale, sier Skjelbred til NTB.

Poeng som gjelder

Likevel kommer finspillet i annen rekke når Malta og Bulgaria står på motsatt banehalvdel.

– Drømmescenarioet er seks poeng.

– Uansett hvilken måte de kommer på?

– Ja, det må jeg innrømme. Det er poeng som gjelder. Bonusen er om vi spiller god fotball, skaper mange sjanser og får en god opplevelse, men nå er det faktisk tre poeng som betyr noe.

– Er det en følelse av at dere har alt å tape mot Malta?

– Ikke i det hele tatt. Den tanken er ikke i mitt hode og ikke i noen på laget heller. Vi er fokusert på oppgaven vår og er i kampmodus, sier Skjelbred.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.