RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Truer med å stille svekket lag mot Liverpool

TRUSSEL ELLER SKUESPILL? José Mourinho truer med å spille med et ungt lag i seriefinalen mot Liverpool.
TRUSSEL ELLER SKUESPILL? José Mourinho truer med å spille med et ungt lag i seriefinalen mot Liverpool. Foto: Gerard Julien (Afp)
Sist oppdatert:
José Mourinho hevder at Champions League er Chelseas hovedprioritet.

Både John Terry og Petr Cech ble skadet da Chelsea spilte 0-0 borte mot Atletico Madrid tirsdag kveld. Cech er trolig ferdigspilt for sesongen, mens Terry kan rekke en eventuell Champions League-finale.

Men Chelsea-manager José Mourinho er ikke bare misfornøyd med skadene, han er også bekymret for kampoppsettet i den kommende uken, en uke som blir meget avgjørende for Chelseas skjebne i både liga og Champions League.

Chelsea spiller bortekamp mot Liverpool førstkommende søndag, bare tre dager før den avgjørende semifinalen mot Atletico Madrid. Kampen på Anfield vil trolig bli helt avgjørende for hvordan tabellen ser ut til slutt.

- Spiller med unggutter
Nå skriver The Independent at Mourinho truer med å spille et reservepreget lag i den kommende seriefinalen mot Liverpool på søndag. 

- Hvis vi må spille med unggutter, spiller vi med unggutter, sier Mourinho ifølge The Independent.

På pressekonferansen etter semifinalen sa Mourinho at han vil spørre Chelsea-eier Roman Abramovitsj om tillatelse til å sende utpå et b-preget lag mot Liverpool på Anfield.

Mourinho hevder at klubbens hovedprioritet er å vinne Champions League, ikke ligaen.

Med tre kamper igjen å spille ligger Chelsea på andreplass i Premier League, fem poeng bak Liverpool på toppen av tabellen.

Manchester City ligger seks poeng bak Liverpool, og trenger en Chelsea-seier for å beholde håpet om ligagull.

Har lov
Premier League-regelen som gjorde det ulovlig for klubber å stille svekkede lag eksisterer ikke lenger, og Mourinho har således mulighet til å gjøre som han truer med. 

Det er vanskelig å si om Chelsea-sjefen snakker sant, og portugiseren har tidligere vært glad i å spille såkalte mind-games i pressen. Uansett kommer han ikke til å ta avgjørelsen alene.

- Jeg kan ikke bestemme dette alene, og jeg må lytte til hva klubben sier. Jeg er bare manager og må lytte til klubben. Det er et problem at kampen (mot Liverpool) spilles på søndag, men det er også et problem for dem som bestemmer at kampen skal spilles på søndag, ikke fredag eller lørdag, sier Mourinho.

- Eneste laget igjen
Han mener Premier League burde lagt bedre til rette for at Chelsea kan prestere optimalt på alle arenaer.

- Vi representerer engelsk fotball og er det eneste laget som er igjen i europeisk fotball. Spania har fire lag med, og de har fått alle muligheter til å lykkes, så jeg vet hva jeg hadde gjort. Men jeg er ikke klubben, og jeg må snakke med dem. Jeg hadde spilt med spillere som ikke skal spille onsdagens kamp (mot Atletico), sier Mourinho.

På spørsmål om hvorfor han ikke skal ta avgjørelsen alene, svarer Mourinho slik:

- Jeg er ikke den viktigste personen i klubben. Alle er over meg. Jeg jobber for dem, og må følge de ønskene klubben min har.

Så gjenstår det å se hva slags lag som løper ut på Anfield førstkommende søndag.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere