Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tull å si at det ikke handler om penger

Foto: Montasje: NTB Scanpix / Vegard Grøtt
Sist oppdatert:
Gøran Sørloth krysser fingre og tær for Ola Kamara, men er usikker på om valget er rett.

Ola Kamara skal torsdag i møte med tyrkiske Kayseri Erciyesspor. Liker han det han ser, kommer han til å skrive under for bunnlaget i Super Lig.

Dermed kan han gå i fotsporene til flere profilerte norske spillere, som har en fortid i Tyrkia. John Carew, Ronny Johnsen, Azar Karadas, Thomas Myhre, Arild Stavrum, Rune Lange og Arild Stavrum har alle spilt i det fotballgale landet - med varierende hell.

Etter et veldig kort opphold i Mersin Idmanyurdu på nivå to returnerte også tidligere Odd-spiller Adem Güven til Norge nylig, da lønnsutbetalingene uteble.

- Tøft valg
Gøran Sørloth, som spilte for Bursaspor i 1993-1994, er delt i synet på Ola Kamaras mulige overgang til Erciyesspor når han snakker med Nettavisen torsdag.

- Jeg er litt todelt i denne saken. Tyrkia er et veldig spennende og annerledes land. Det som har med fotballen å gjøre - stemningen rundt den og interessen er stor. Når det er sagt, er jeg veldig glad for at jeg var etablert og hadde familie da jeg reiste dit.

- I klubben var det nesten bare tyrkere - de hadde sitt utenfor banen, og jeg hadde mitt. Det kan være en utfordring når man kommer fra et norsk lag, der alle kjenner alle utenfor banen og man har sine nærmeste i nærheten, sier Sørloth til Nettavisen.

Den tidligere landslagsspissen mener Kamara tar et modig valg, men er usikker på om han gjør rett.

- Det er ingen tvil om at Kamara tar en utfordring på strak arm, og det er tøft. Jeg håper at han skal gjøre det bra og krysser fingre og tær for det, men i mitt hode er det kanskje litt tidlig for han å reise dit. Det er stor forskjell fra klubb til klubb og fra sted til sted i tyrkisk fotball. Det er de samme store klubbene som går igjen i toppen - storklubbene i Istanbul og Trabzonspor. Ellers er det en ganske stor grå masse.

Rister på hodet av pengeproblemer
Sørloth, som fremdeles har kontakter i Tyrkia etter sitt opphold i Bursaspor, mener Kamara må belage seg på en helt annen hverdag nå.

- Han må belage seg på en helt annen setting enn det han er vant til. Det er en helt annen plass enn han har vært før, og det skal takles. England, Tyskland og Østerrike er omtrent som å være hjemme for oss. Tyrkia er noe annet, sier Sørloth.

Når det gjelder manglende lønnsutbetalinger og andre finansielle problemer nordmenn tidligere har hatt i Tyrkia, sier han følgende:

- Man kan bare spørre seg hvordan man ender opp med et slikt problem. Man må jo sikre seg med bankgaranti. Jeg hadde bankgaranti på alt da jeg var i Tyrkia, eller så hadde jeg ikke reist dit. Man må jo bare håpe at man har en agent som er såpass voksen og god at han får til det.

- Tull å si det ikke handler om penger
51-åringen, som har 55 kamper med det norske flagget på brystet, er ikke i tvil om at penger spiller en stor rolle når en unggutt velger å reise til tyrkisk fotball som 24-åring.

- Du får aldri det svaret av idrettsutøvere, men jeg kan si dette: Når idrettsfolk sier det dreier seg om det sportslige opplegget og slike ting, så er jo det bare tull. Det er en gang slik at det dreier seg mye om penger. Når pengene ligger der, er det ikke lett å si nei.

Sørloth håper nå at Kamara får en god start i det som etter alt å dømme blir hans neste klubb, men advarer mot at hverdagen i et tyrkisk bunnlag kan bli tøff.

- Det jeg er mest urolig for er at han kommer til en klubb som ligger nederst i den tyrkiske toppdivisjonen - det er tøft. Jeg husker selv at det var slitsomt da vi lå midt på treet. Det stilles høye krav, og du skal score noen mål. Det er fort gjort å bli glemt dersom du ikke gjør det, og det er jo vanskeligere i et svakere lag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!