- Tyskere har kontaktet meg og skrytt av Skjelbred

Foto: Afp / NTB scanpix / Vegard Grøtt

Vidar Riseth lar seg imponere av Per Ciljan Skjelbreds «comeback» i Hamburg.

28.01.13 18:10

Per Ciljan Skjelbred har slitt siden han forlot Rosenborg til fordel for bundesligaklubben Hamburg i 2011. Helt til nå.

Søndag spilte nordmannen fra start for femte gang i løpet av de siste seks ligakampene. Skjelbred har totalt vært på banen i åtte ligakamper denne sesongen, og virker å være på full fart til å bli en av de viktigste spillerne i den tyske storklubben.

Vidar Riseth har flere år bak seg som proff i Bundesligaen. Han har latt seg imponere av det den norske 25-åringen har fått til i Hamburg.

- Han var langt utenfor laget, satt på tribunen og ble «transferlistet», men så fikk Hamburg en skade på en midtbanespiller. Da var han plutselig inne. Etter at han fikk sjansen, har han prestert på høyt nivå, sier Vidar Riseth til Nettavisen.

Ble oppringt fra Tyskland
Skjelbred har faktisk vært så god at fotballfolk i Tyskland har ringt Riseth og skrytt av nordmannens prestasjoner.

- Jeg har en del kontakter i Tyskland, og de har kontaktet meg og fortalt at han har vært veldig god. De forteller at han har tatt vare på sjansen, og det er viktig når man først får den. Nå er han inne i varmen, og klubben ønsker ikke å selge ham lenger. Han har bevist at han gjør det bra, sier den norske eks-proffen.

- Hva sier det om han som type at han ikke ga opp og kjempet seg tilbake på laget?

- Dette viser hvor tålmodig han er. Det er mange som hadde pakket baggen og sagt at «dette gidder jeg ikke». Men Per har stått på, vært lojal, trent skikkelig og kjempet seg tilbake. Han er nå veldig godt likt i klubben, og jeg er mektig imponert av ham. Jeg kjenner jo Per godt fra før, og jeg vet hva han står for. Han har alltid jobbet hardt og vært målrettet, og det er ikke noe som gleder meg mer enn det som skjer nå, sier den tidligere 1860 München-proffen.

Foto: Afp

- Alt blir lettere
Riseth mener samtidig at Skjelbred har vært avhengig av støtte utenfor banen for å kjempe seg gjennom fotballglemselen og lange perioder på reservelaget.

- Det som er bra, er at han ikke er alene. Han har kone og barn der nede, og da kan man koble litt av utenom trening, og da går dagene fort. Hadde man sittet helt alene på en tribune, hadde det vært tøft for enhver spiller i enhver klubb. Nå har han vært der en stund, lært seg språket, prater med pressen, alt blir lettere. Nå har han attpåtil fått en opptur sportslig, sier Riseth.

Nå tror han Skjelbred fort kan bli en favoritt hos fansen hvis spilletiden og tilliten vedvarer.

- Per har en spillestil som alle liker. Jeg vet ikke hva Hamburg-fansen sier, men generelt tror jeg fort at Per blir en yndling om han fortsetter å gjøre det bra. Sånn er tysk fotballkultur, de er veldig positive til de som spiller. Og tysk fotball passer ham veldig bra, for han har teknikken, blikket, løpskapasiteten, sånne ting ser man på, påpeker han.

- Hvis oppturen fortsetter, hvor lang tid tror du det tar før Drillo ringer?

- Drillo kjenner Per godt, så jeg tror ikke det tar så lang tid. Det spørs hva slags type han ser etter. Men om man spiller i en av verdens beste ligaer, er det klart man blir landslagsaktuell. Når man får matchet seg mot spillere som er bedre enn seg selv, blir du bedre selv også. Men jeg skal ikke si at Drillo bør ta ham ut, for Egil vet selv hva han ser etter og trenger, avslutter Riseth.

Per Ciljan Skjelbred og Hamburg skal i aksjon igjen på lørdag, når Eintracht Frankfurt kommer på besøk til Imtech Arena.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.